Het opslagsysteem voor lang stukgoed

Met een efficiënte inrichting van je bedrijfshallen, kun je een hoop kosten besparen. Niet alleen omdat het voor alle medewerkers duidelijk is waar zij de materialen en goederen kunnen vinden. Door een juiste indeling van de ruimte benut je elke vierkante meter en gaat er dus niets verloren. Niet alle goederen die je opslaat, hebben standaard afmetingen. Daarom is een draagarmstelling de ideale oplossing voor opslag van materialen en goederen in afwijkende maten. 

Een solide oplossing voor iedere bedrijfshal

Het voordeel van een draagarmstelling is dat je hier flexibel mee wordt om stukgoed op te slaan, dat afwijkend kan zijn in zowel afmetingen, vormen als gewichten. Hiervoor heb je uiteraard een oplossing nodig die geschikt is voor deze taak. Een draagarmstelling kan zowel losse goederen als bundels dragen, waarbij je ervan uit kunt gaan dat deze niet doorbuigen tijdens de opslag. De constructie van een draagarmstellingbestaat uit een geprofileerde staander met een draagarm daaraan bevestigd. Je kunt op deze manier zelf bepalen hoe lang de draagarmstelling is, zodat je ook lange buizen of andere lange materialen economisch en veilig kunt opslaan. Het is ook mogelijk om hier grote pallets op te plaatsen. 

Eenvoudige integratie in je bedrijfsprocessen

Een draagarmstelling is leverbaar als enkelzijdige stelling of als dubbelzijdige stelling. De keuze die je maakt, is onder andere afhankelijk van hoe je je magazijn of bedrijfshal wilt inrichten. Wil je de draagarmstelling van twee kanten kunnen benaderen en dus aan beide kanten goederen op kunnen slaan? Dan kies je voor de dubbelzijdige uitvoering. Wil je de ongebruikte ruimte langs de muur ook optimaal benutten, dan kun je ervoor kiezen om langs deze muur een enkelzijdige draagarmstelling te plaatsen. Dankzij de flexibele elementen van schoorframes, kolommen en draagarmen kun je de draagarmstellingprecies zo indelen dat het voor jouw bedrijfsprocessen het best werkbaar is.

Verschillende soorten oplossingen met draagarmstellingen

Behalve dat een draagarmstelling dus op de gewenste manier in je magazijn geplaatst kan worden, is er ook nog flexibiliteit in het soort stelling die je installeert. Dit kun je bijvoorbeeld afstemmen op de zwaarte van de materialen of goederen die opgeslagen moeten worden. Dit varieert van licht, middelzwaar tot zwaar. Ook als je producten hebt die in de praktijk lastig op te slaan zijn, zoals bijvoorbeeld grote katrollen, dan biedt een draagarmstelling hier een oplossing voor. 

Maak een compleet inrichtingsplan voor je bedrijfshal

Om er zeker van te zijn dat je alle ruimte optimaal benut in je bedrijfshal en dat de opgeslagen goederen eenvoudig bereikbaar zijn met een heftruck of een zijlader, is het goed om een plan te maken voordat je je bedrijfshal definitief gaat inrichten met draagarmstellingen en andere magazijnstellingen. Want er zijn een hoop mogelijkheden, zeker als je diverse soorten goederen opslaat. Denk hierbij niet alleen aan de draagarmstelling of de palletstellingen. Maar ook bijvoorbeeld aan grootvakstellingen of een bandenstelling. Voor ieder type product of productgroep is een invulling te vinden. Kijk daarbij niet alleen naar het grondoppervlak dat je bedrijfshal heeft, maar ook naar het aantal kubieke meter. Met een extra verdieping in de vorm van een systeemvloer kun je je bedrijfshal nog groter maken en ook die extra ruimte benutten door er een draagarmstelling te plaatsen.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Financiële diensten

Bouw aan je Vermogen: Essentiële Strategieën voor Obligatiebeleggen

Obligaties vormen een fundament van menig beleggingsportefeuille, maar het begrijpen van de dynamiek van obligatiebeleggen kan voor beginnende beleggers en financiële planners een uitdaging zijn. In deze post doorgronden we de basisprincipes van obligaties – wat ze zijn, hoe ze werken, en hoe je ze kunt gebruiken om je vermogen

Bedrijven en samenleving

De ultieme begrippenlijst voor jouw perfecte buitenfeest

Het plannen van een buitenfeest kan overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met alle termen en opties die voorhanden zijn. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een gezellige bijeenkomst organiseert, het is essentieel om de juiste keuzes te maken. Hier is een handige begrippenlijst die je

Werkgelegenheid

De ontwikkeling van de advocatuur door de eeuwen heen

De rol van de advocaat heeft zich aanzienlijk ontwikkeld vanaf de klassieke oudheid tot het huidige digitale tijdperk. Deze evolutie weerspiegelt niet alleen veranderende juridische landschappen maar ook maatschappelijke veranderingen die invloed hebben op de functie en het belang van juridische professionals. Door de eeuwen heen is de advocatuur getransformeerd