Het bouwen van een tuinafscheiding met windscherm: Een stap voor stap gids

Het bouwen van een tuinafscheiding met windscherm: Een stap voor stap gids

 

De tuin is een spel van evenwicht. U moet uw planten de juiste hoeveelheid vocht, zon, warmte en bescherming tegen invloeden van buitenaf bieden, zoals harde wind, vorst en ongedierte. Vooral de wind kan een probleem zijn voor je planten en hun wortels. Constante blootstelling aan wind maakt ze vatbaarder voor uitdrogen en knakken. Zelfs als ze niet knakken, kan de stress van de harde wind hun groei aanzienlijk vertragen of ze zelfs volledig doden. Als u wilt dat uw tuin bloeit in plaats van verwelkt, moet u een omheining met een windscherm bouwen, zodat uw planten de beschutting krijgen die ze nodig hebben. Lees verder voor meer informatie over hoe u dit het beste kunt doen:

 

Wat is een windscherm omheining?

Een windscherm is een blok bomen, struiken of andere planten dat helpt om andere planten te beschermen tegen de wind en andere barre weersomstandigheden. In een kleinere tuin kan een windscherm gemaakt van een rij stevige planten hetzelfde werk doen. Een windscherm is het meest effectief als de planten worden gerangschikt in een barrière die minstens even hoog is als de planten die u wilt beschermen. Lees verder als u zelf van plan bent een windscherm te bouwen. Zo niet, kijk dan eens bij Tuincollectie voor oprolbare windschermen die in een handomdraai geplaatst worden, flexibel zijn en erg stijlvol.

 

Plaats palen en tuien.

Een windscherm van houtachtige, stevige planten is bestand tegen harde wind, maar het is nutteloos als de planten gewoon los hangen. Om een windscherm nuttig te maken voor de bescherming van de planten erachter, moet u de planten vastbinden aan stevige palen, zodat ze rechtop blijven staan bij harde wind. Voor planten die van nature al rechtop staan, zoals bamboe, hoeft u ze alleen maar zo ver mogelijk in de grond te duwen. Voor andere planten moet u misschien touw gebruiken om ze aan de palen vast te binden.

 

De juiste planten kiezen

Voordat u een windscherm bouwt, moet u eerst beslissen welke planten u wilt gebruiken. De beste resultaten krijgt u als de planten die u kiest inheems zijn in het gebied en gewend aan de heersende wind- en weersomstandigheden. U moet ook rekening houden met de hoogte en breedte van de planten die u wilt gebruiken, evenals hun groeisnelheid en bloeiperiode. Er bestaat niet zoiets als een windscherm dat in alle maten past, dus u moet de planten zorgvuldig selecteren, zodat ze passen bij de vorm, grootte en sterkte van uw perceel.

 

De omheining vanaf de grond opbouwen

Als u hoge en stevige planten hebt gekozen, zoals bamboe, wilgen of populieren, vormen ze op zichzelf al een nuttig windscherm, maar misschien wilt u andere planten toevoegen om openingen op te vullen en de omheining effectiever te maken. U kunt ook overwegen om klimplanten toe te voegen, zoals zoete erwten of kamperfoelie, die kunnen helpen om de omheining te versterken door vanaf de top naar beneden te hangen en zich vast te hechten aan nabijgelegen planten. Als u nog ruimte over hebt, kunt u wat vaste planten toevoegen, zoals munt, tijm of heermoes, die geur en kleur geven aan uw omheining en helpen om ongedierte weg te houden. Met de juiste planten en een beetje moeite, kunt u een windscherm omheining maken dat uw tuin zal helpen gedijen. Het is belangrijk om de juiste planten te kiezen voor de ruimte die u beschikbaar hebt, zodat u niet eindigt met een barrière die te hoog of te kort is. Het is ook essentieel om de planten goed vast te binden, zodat ze niet omvallen bij harde wind. Met het juiste ontwerp kunt u echter een hek maken dat uw tuin jarenlang mooi en beschermd houdt.

http://www.tuincollectie.nl
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Auto-industrie

De ongeschreven regels van IT-beheer: wat je moet weten

IT-beheer is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het zorgt ervoor dat je systemen soepel draaien, je gegevens veilig zijn en je medewerkers efficiënt kunnen werken. Maar naast de formele regels en procedures die je in je bedrijf hebt, zijn er ook enkele ongeschreven regels die je

Milieu

Kerst Koopjes Galore: Ontdek Betoverende Deals bij de Online Kerstoutlet

Kerstmis nadert met rasse schreden, en dat betekent dat het tijd is om je huis om te toveren tot een feestelijke oase. Waar kun je de mooiste kerstdecoraties en geschenken vinden zonder je budget te overschrijden? Duik in de wereld van kerst koopjes bij de online Kerstoutlet en ontdek betaalbare

Milieu

Creëer een Magisch Kerstgevoel met Kunstkerstbomen van Kunstkerstboompunt.nl

Kerstmis brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook de zoektocht naar de perfecte kerstboom. Kunstkerstboompunt.nl maakt deze zoektocht eenvoudig en betoverend met een prachtige collectie kunstkerstbomen. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor de charme en gemak van kunstkerstbomen en maak van dit kerstseizoen een feest van elegantie