Opletten bij kopen goedkopere matras 160×200

Opletten bij kopen goedkopere matras 160×200

Het staat buiten kijf dat je altijd krijgt waarvoor je betaalt, en de kwaliteit van de materialen waaruit een matras is opgebouwd vormt daarop geen uitzondering. Goedkopere matrassen gebruiken gewoon materialen van mindere kwaliteit die meestal niet zo lang meegaan als die van betere kwaliteit. Zo kunnen goedkopere pocketspiralen minder dik zijn, waardoor ze meer te verduren krijgen en sneller slijten dan dikkere spiralen. Dezelfde regel geldt voor schuim: goedkoper schuim verliest zijn vorm en wordt sneller zachter dan kwaliteitsschuim.

Het resultaat van de aankoop van een matras goedkoop met materialen van slechte kwaliteit is meestal dat men op de lange termijn meer uitgeeft omdat de matras een korte levensduur heeft. Een matras van 400 dollar kan bijvoorbeeld 2 tot 4 jaar meegaan zonder problemen voordat het zijn vorm verliest, terwijl een matras van 900 dollar meer dan 10 jaar meegaat.

Uw goedkopere matras 160×200 om de 2 tot 4 jaar vervangen zal dus evenveel, zo niet meer kosten dan de kwalitatief betere optie, zodat u nog maar één vraag heeft… welke is eigenlijk goedkoper op de lange termijn? Het voor de hand liggende antwoord is de duurdere matras 160×200.  

Gezondheidsrisico’s door slechte slaapkwaliteit

Heb je ooit het gezegde gehoord dat je nooit een prijs kunt zetten op je slaap? Bij de keuze van uw matras 160×200 is dat helemaal waar. Helaas ondervinden degenen die hun leven lang kiezen voor een matras van lage kwaliteit vaak de gevolgen voor hun gezondheid. Schuimmatrassen van lage kwaliteit behouden vaak niet hun oorspronkelijke vorm en kunnen tijdens hun levensduur sneller doorzakken, waardoor iemand last krijgt van onder meer rug-, nek- en spierpijn en andere vormen van chronische pijn. Dit komt vooral door het gebrek aan ondersteuning van een matras goedkoop.

Na verloop van tijd kan dit gebrek aan ondersteuning leiden tot druk in de gewrichten en andere gevoelige gebieden, wat vaak resulteert in ongewenste gezondheidsproblemen, vooral op oudere leeftijd, wanneer het lichaam kwetsbaarder is en extra zorg nodig heeft. Daarom zal een matras 160×200 van betere kwaliteit uiteindelijk leiden tot een betere levenskwaliteit zonder dat u in de toekomst gevaar loopt voor gezondheidsproblemen.

Hoe weet je of een matras van slechte kwaliteit is?

Hieronder hebben we enkele belangrijke zaken opgesomd waarop je moet letten om te bepalen of de matras die u kiest al dan niet een goedkopere optie is.

  • Vervorming: Het komt vaak voor dat traagschuimmatrassen van goedkoop schuim hun vorm verliezen en vervormen. Uw matras moet uw lichaam ondersteuning bieden zonder te veel weg te zakken, en het schuim moet in minder dan 60 seconden vanaf het moment dat u uit uw bed stapt weer terugkomen in zijn oorspronkelijke positie.
  • Geur: Veel goedkopere schuimmatrassen of zelfs in sommige gevallen bedden met binnenvering kunnen vaak een vieze geur verspreiden. Dit komt vooral door het gebruik van chemicaliën ter voorkoming van ongedierte zoals stofmijt of bacteriën in plaats van het gebruik van kwaliteitsmaterialen om het probleem te voorkomen.
  • Lawaai: Dit geldt voornamelijk voor binnenvering/spiraalmatrassen. Een veel voorkomend probleem bij dit soort matras goedkoop is de hoeveelheid lawaai die de veren maken bij het omdraaien ‘s nachts. Dit lawaai wordt meestal veroorzaakt doordat de veren tegen elkaar schuren of door hun lage dichtheid, waardoor ze te ver doorbuigen. Hierdoor kan uw matras 160×200 niet alleen sneller slijten, maar ook rugpijn en ongemak veroorzaken door onvoldoende ondersteuning.

matras 160x200

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Auto-industrie

De ongeschreven regels van IT-beheer: wat je moet weten

IT-beheer is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het zorgt ervoor dat je systemen soepel draaien, je gegevens veilig zijn en je medewerkers efficiënt kunnen werken. Maar naast de formele regels en procedures die je in je bedrijf hebt, zijn er ook enkele ongeschreven regels die je

Milieu

Kerst Koopjes Galore: Ontdek Betoverende Deals bij de Online Kerstoutlet

Kerstmis nadert met rasse schreden, en dat betekent dat het tijd is om je huis om te toveren tot een feestelijke oase. Waar kun je de mooiste kerstdecoraties en geschenken vinden zonder je budget te overschrijden? Duik in de wereld van kerst koopjes bij de online Kerstoutlet en ontdek betaalbare

Milieu

Creëer een Magisch Kerstgevoel met Kunstkerstbomen van Kunstkerstboompunt.nl

Kerstmis brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook de zoektocht naar de perfecte kerstboom. Kunstkerstboompunt.nl maakt deze zoektocht eenvoudig en betoverend met een prachtige collectie kunstkerstbomen. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor de charme en gemak van kunstkerstbomen en maak van dit kerstseizoen een feest van elegantie