Alternatief voor duimafdruk voor de tijdsregistratie en toegangscontrole

Wanneer bedrijven gebruik maken van een toegangscontrole en tijdsregistratie, willen zij best vaak dat werknemers hun duimafdruk laten scannen. Dat is echter in strijd met de AVG en maakt wel degelijk een inbreuk in de privacy van jouw werknemers. Duimafdrukken zijn namelijk bijzonder aangezien zij biometrisch is. Wanneer de wet dit toelaat, is het wel mogelijk om gebruik te maken van duimafdrukken. Toch kan het best zo zijn dat een van jouw werknemers het geen fijn idee vindt om zijn of haar duimafdruk te scannen om toegang te krijgen tot het gebouw. Gelukkig zijn er daarom nog wel genoeg alternatieven.

Download een app op de telefoon

Als een van jouw werknemers het geen fijn idee vindt om zijn of haar duimafdruk te laten scannen, is het mogelijk om een app te downloaden op de telefoon van de werknemer. Die app beschikt dan over een NFC-chip die de lezer kan lezen en zo jouw werknemer toegang kan geven tot het gebouw. Het enige waar je op moet letten is dat jouw werknemer dan wel beschikt over de juiste telefoon die de nodige software heeft om zo die app te kunnen downloaden. Zonder die software is het namelijk niet mogelijk om een NFC-chip te krijgen en kan je het gebouw niet binnen komen.

Schaf personeelspasjes aan voor werknemers

De meeste bedrijven zullen wel gebruik maken van personeelspasjes. Daarop staat namelijk al wat informatie van de werknemer en kan jouw werknemer zich zo laten registreren bij de toegangscontrole en tijdsregistratie. Met personeelspasjes hoef je niet op te letten of iemand wel of niet beschikt over de juiste telefoon en hebben zij altijd toegang tot het gebouw. Bij een telefoon ben je namelijk erg afhankelijk. Stel je namelijk voor dat de telefoon van jouw werknemer net op dat moment leeg is dat hij of zij het gebouw wil binnentreden of het gebouw wil verlaten aan het einde van de werkdag.

Gebruik een inkloksysteem om de werkuren bij te houden

Het is ook een optie om een inkloksysteem te gebruiken voor de tijdregistratie. Dit is echter al wel een redelijk ouderwetse middel. Bij een inkloksysteem heb je daarnaast geen mogelijkheid om het te koppelen aan de toegangscontrole. Met een inkloksysteem worden de uren automatisch bijgehouden en hoef je daar als werkgever niet meer naar om te kijken. Daarnaast kan een inkloksysteem ook dienen als een aanwezigheidsregistratie.

Het is dus een wat ouderwetse manier, maar een het is wel een prima alternatief voor de duimafdruk. Je kan het echter niet koppelen met de toegangscontrole en zal daarom dus misschien niet schikken als een goed alternatief voor jouw bedrijf.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Financiële diensten

Bouw aan je Vermogen: Essentiële Strategieën voor Obligatiebeleggen

Obligaties vormen een fundament van menig beleggingsportefeuille, maar het begrijpen van de dynamiek van obligatiebeleggen kan voor beginnende beleggers en financiële planners een uitdaging zijn. In deze post doorgronden we de basisprincipes van obligaties – wat ze zijn, hoe ze werken, en hoe je ze kunt gebruiken om je vermogen

Bedrijven en samenleving

De ultieme begrippenlijst voor jouw perfecte buitenfeest

Het plannen van een buitenfeest kan overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met alle termen en opties die voorhanden zijn. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een gezellige bijeenkomst organiseert, het is essentieel om de juiste keuzes te maken. Hier is een handige begrippenlijst die je

Werkgelegenheid

De ontwikkeling van de advocatuur door de eeuwen heen

De rol van de advocaat heeft zich aanzienlijk ontwikkeld vanaf de klassieke oudheid tot het huidige digitale tijdperk. Deze evolutie weerspiegelt niet alleen veranderende juridische landschappen maar ook maatschappelijke veranderingen die invloed hebben op de functie en het belang van juridische professionals. Door de eeuwen heen is de advocatuur getransformeerd