Nu Zaken Doen
Image default
Werkgelegenheid

Altijd blijven leren

Niemand raakt uitgeleerd. Ieder mens zal altijd blijven leren. Hoeveel je wanneer nog leert hangt echter wél van jezelf af. Zo kun je bijvoorbeeld blijven leren terwijl je al werkt. Werken en leren is niet voor iedereen weggelegd. In deze blog geven we je een aantal tips om het combineren van werk en leren makkelijker te maken.

Planning

Wanneer je naast jouw baan nog een studie gaat doen kan een goede planning niet ontbreken. Jouw agenda staat namelijk heel erg vol! Om ervoor te zorgen dat je nog wat momenten hebt om even te ontspannen zul je alles moeten plannen. Ja, met alles bedoelen we ook de relaxmomenten. Het liefste gebruik je een agenda met een tijdsindeling. Vul in jouw agenda in wanneer je moet werken en wanneer je naar school moet of les hebt. Heb je opdrachten gekregen om te maken of moet je leren voor een tentamen? Probeer dan in te schatten hoeveel tijd je dit gaat kosten en blok periodes in jouw agenda.

Overleg met jouw werkgever

Wanneer je een opleiding gaat volgen in de richting van jouw huidige baan kan het handig zijn om even te overleggen met jouw werkgever. Wellicht kun je op de werkvloer af en toe meekijken met een andere collega om op deze manier al praktische kennis op te doen. Vaak blijkt dat de theorie dan veel sneller blijft hangen. Door mee te kijken en wellicht jouw collega’s te helpen leer je van de mensen om je heen.

Azure vacature

Een cursus of opleiding kan bijdragen aan het krijgen van een andere functie of baan. Zo kun je met een cursus Microsoft makkelijker solliciteren op een Azure vacature. Bij een Azure vacature wordt namelijk vaak ervaring gevraagd met het programma Microsoft Azure. Ervaring is meestal geen vereiste maar wel een pré en vergroot jouw kans op een baan.

https://www.ictvacatures.me/azure-vacature/