Nu Zaken Doen
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo kiest u de juiste rigging voor uw concert

Zo kiest u de juiste rigging voor uw concert

Concerten zijn unieke belevenissen, zowel voor het publiek als de artiest die optreedt. Rigging speelt een belangrijke rol bij die beleving. Licht en geluid kunnen de show maken of breken. Uiteraard is de kwaliteit van de apparatuur en van de vakmensen belangrijk, maar ook de kwaliteit van de riggingmaterialen heeft invloed op hoe het licht en geluid naar voren komt. Daarom is het belangrijk om de juiste rigging te kiezen voor uw concert.

Soorten rigging voor uw concert

Rigging is een breed begrip, want er zijn veel verschillende riggingmaterialen. Bij het woord rigging denkt men vaak als eerst aan truss, maar ook onderdelen zoals motortakels, baseplates, kettingen en takelsturingen horen bij rigging.

 

Wanneer u wilt weten wat u nodig heeft, dan moet u eerst weten wat de indeling van het podium gaat worden. Hoe wilt u de apparatuur bevestigen? Moet de apparatuur uit het zicht hangen of is het geen probleem als het aan de zijkanten van het podium hangt? Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een poort te bouwen met rechte truss, of u kunt cirkeltruss gebruiken om de apparatuur recht boven het podium te hangen. Het hangt allemaal af van de ruimte die u heeft en wat u voor ogen heeft.

Veiligheid tijdens uw concert

Veiligheid staat voorop, ook tijdens uw concert. Daarom is het belangrijk dat de rigging gekeurd is voor aanvang van uw concert. Riggingmaterialen die u huurt bij Riggingbox zijn altijd gecontroleerd en gekeurd. Zo weet u zeker dat ze veilig zijn om te gebruiken. Rigging moet eens per jaar gekeurd worden, wat lastig kan zijn als u op tournee bent. Daarom biedt Riggingbox wereldwijde service. Waar u ook bent, wij komen langs om uw concert rigging te keuren. U kunt dan met een gerust hart weer verder met de show.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over het huren van rigging voor uw concert? We helpen u graag! Neem gerust contact met Riggingbox op.

https://riggingbox.nl/concert-truss/

Gerelateerde artikelen

Cadeau4Jou: hét eigen keuzeprogramma om te geven als eindejaarsgeschenk

Bedrijfspand huren? Hier moet je op letten!

Hoe vindt u de beste chiropractor