De kracht van het recyclen van oud ijzer

We kennen allemaal het gevoel dat we voor onze volle recyclebak staan, onzeker over wat we moeten doen met dat extra karton of die oude blikjes. Tot overmaat van ramp denken de meesten van ons niet eens na over wat er met onze recyclebare materialen gebeurt nadat ze ons huis hebben verlaten. Recycling is echter niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de economie. Door één ton staal te recyclen kan namelijk 1.100 pond ijzererts, 1039 pond steenkool en 85 pond kalksteen worden bespaard! 

 

Wist je dat Amerika elk jaar genoeg staal produceert om onze hele infrastructuur opnieuw op te bouwen?  De productie van nieuw staal vergt veel energie en natuurlijke hulpbronnen, daarom is het recyclen van oud staal in Rotterdam zo belangrijk. Niet alleen bespaart het energie en grondstoffen, maar het vermindert ook de vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen. Met andere woorden, recycling van oud staal is goed voor het milieu, goed voor de economie, en goed voor jou!

 

Hier zijn enkele eenvoudige manieren waarop je oud ijzer kunt recyclen en een verschil kunt maken:

 

1. Bewaar die wijnflessen!  Wijnflessen worden gemaakt van glas dat minstens 25% gerecycled materiaal bevat.  Dus als je je wijnfles recyclet, help je eigenlijk om energie en grondstoffen te besparen die nodig zijn om nieuwe glazen producten te maken.

 

2. Kijk of je plaatselijke kruidenier een recycleprogramma heeft voor plastic zakken.  De meeste winkels hebben een bak waar je plastic tassen in kunt doen, zodat ze kunnen worden gerecycled tot nieuwe tassen of andere producten.  En als je winkel geen programma heeft, kun je thuis altijd plastic zakken recyclen door ze te gebruiken als vuilnisbakzakken of verpakkingsmateriaal.

 

3. Doneer je oude kleren.  Een manier om kleding te recyclen is door ze te doneren aan een plaatselijke kringloopwinkel of kledingrecyclingprogramma.  Deze programma’s verkopen je kleren door of recyclen ze tot textielproducten zoals isolatie of tapijtvulling. Hoe dan ook, je geeft je kleren een tweede leven en houdt ze uit de vuilnisbelt!

 

4. Breng je metalen blikjes naar een plaatselijke sloop.  Drankblikjes, voedselblikjes en andere metalen verpakkingen kunnen op de meeste schrootplaatsen worden gerecycled. Lever je metalen blikjes gewoon in en ontvang er geld voor terug! Het is een win-win situatie – je krijgt betaald en helpt tegelijkertijd het milieu.

 

Recycling is om vele redenen belangrijk: het bespaart energie en grondstoffen, vermindert vervuiling en uitstoot van broeikasgassen, en ondersteunt de economie door het scheppen van banen in de recyclingindustrie. En hoewel het misschien een gedoe lijkt om je kringloopmateriaal te sorteren, vergeet niet dat elk klein beetje telt! Dus als je de volgendekeer voor je volle recyclebak staat, aarzel dan niet om die oude blikjes en flesjes eruit te halen – je zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoe makkelijk het is om een verschil te maken. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik hier!

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Transport en logistiek

Kunststof spuitgieten: efficiënt produceren met precisie

Kunststof spuitgieten is een van de meest gebruikte technieken in de maakindustrie voor het produceren van kunststof onderdelen. Van eenvoudige verpakkingen tot complexe technische componenten: het spuitgietproces maakt het mogelijk om met grote nauwkeurigheid, snelheid en herhaalbaarheid onderdelen te produceren. In dit blog lees je hoe kunststof spuitgieten werkt, welke

Marketing en reclame

Neuromarketing: wat doen we ermee en waarom is het belangrijk?

Wellicht heb je er al eens van gehoord: neuromarketing als tool voor bedrijven. In dit artikel gaan we dieper in op wat neuromarketing precies is en hoe je het kunt gebruiken voor jouw bedrijf. Wat is neuromarketing precies? Neuromarketing is een vakgebied binnen marketing dat zich richt op het onbewuste

Personeelszaken

Inzicht in persoonlijk leiderschap met leiderschapstraining

Persoonlijk leiderschap draait om regie nemen over je eigen leven. Het is het vermogen om bewust keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen en richting te geven aan je eigen ontwikkeling. Deze vorm van leiderschap gaat verder dan managementvaardigheden; het gaat om wie je bent, wat je drijft en hoe je