Soms heb je wel eens een werkplaatskraan nodig. Deze kraan is erg sterk en kun je gebruiken voor het heffen, tillen en verplaatsen van objecten die zwaar zijn. Een werkplaatskraan is erg geschikt voor ruimtes waar weinig plek is of waar een laag plafond is. Dat is ideaal, want op die manier kun je toch alle zware onderdelen moeiteloos optillen en zeer nauwkeurig weer neerzetten waar je ze hebben wil. Er zijn verschillende soorten werkplaatskranen. In dit blog lees je over verschillende kranen voor in de werkplaats.
BovenloopkraanDeze kraan is erg krachtig. Als je kiest voor een bovenloopkraan dan kun je kiezen uit een enkelligger of een dubbelligger. Bovendien kun je kiezen uit verschillende bouwvormen. Deze kraan is volledig naar wens aan te passen en is altijd standaard leverbaar met een capaciteit om te hijsen tot 25 ton. Wil je meer ton kunnen hijsen? Dat is ook mogelijk met deze kraan, want hij is te krijgen tot een gewicht van 250 ton.
PortaalkraanAls je kiest voor een portaalkraan dan kun je deze helemaal aan je wensen laten aanpassen. Ga je voor een van de mobiele portaalkranen dan kunnen deze zelfs zowel binnen als buiten worden geplaatst. De kraan heeft zeer krachtige zwenkwielen met een rem. Dat maakt dat deze kraan erg mobiel is. Het is ook mogelijk om portaalkranen op rails te maken. KolomzwenkkraanKies je voor een kolomzwenkkraan dan kies je voor een soepele kraan, omdat deze kraan een laag eigen gewicht heeft. Deze kraan biedt een uitkomst als je eigenlijk gebruik wil maken van een wandzwenkkraan, maar er geen geschikte wand is. Voor een kolomzwenkkraan wordt er een kolom geplaatst in de werkplaats en de kraan wordt hier dan aan gemonteerd. De kraan kan daarna verplaatst worden over een hoek van 270 graden. |
Waarom een Gespecialiseerd Boekhoudkantoor Essentieel is voor de Horeca
De horecasector staat bekend om zijn dynamiek en het harde werk dat nodig is om