Zo krijg je een gezonde knotwilg: tips van experts

De knotwilg is een echte krachtpatser, het is een zeer sterke boom. Hij is te vinden langs het water en in parken, maar hij staat ook zeker mooi in de tuin. Ze zijn geliefd door de knotsvorm die ontstaat door het op bepaalde hoogte afzagen tijdens het groeiproces. De boom is over het algemeen een gezonde boom, maar toch hebben ze onderhoud nodig om ook gezond te blijven. Met deze tips van experts kan jij er zelf voor zorgen dat de knotswilg in jouw tuin gezond blijft.

De juiste plek voor de Knotwilg

Ben je al helemaal overtuigd van de knotwilg? Let wel dat je hem op de juiste plek plant in jouw tuin. De boom heeft genoeg ruimte nodig, zo kan hij in alle rust groeien en heeft hij geen last van andere dingen die het groeiproces kunnen verstoren. De knotwilg heeft ook genoeg zonlicht nodig, bij tenminste zes uur zonlicht per dag laat je jouw boom optimaal groeien. Het handige van de boom is dat terwijl hij geniet van de zon, kan jij genieten van de schaduw dat de boom creëert, mede daarom zijn de bomen ook zo geliefd in parken.

De knotwilg drinken geven

Bomen hebben veel water nodig, de knotwilg al helemaal. Het is van belang om te zorgen dat de grond om de boom altijd vochtig blijft. Minstens één keer per week moet je de knotwilg echt te drinken geven. Bij hete zomerdagen en droge periodes hebben de bomen nog meer water nodig.

Geef de knotwilg een kappersbeurt

Soms moet je de knotwilg langs de kapper sturen, alle vervelende takken kunnen dan gesnoeid worden. Je hoeft de boom natuurlijk niet echt naar de kapper te brengen, dit kan je prima zelf doen. Het snoeien is van belang om de groei van andere takken te stimuleren, haal dode takken en takken die dichtbij elkaar groeien weg, zo vormen ze geen hinder voor de andere takken. De beste tijd om te snoeien is in de wintermaanden, de boom is dan in zijn rustperiode en zijn er geen bladeren aanwezig.

De knotwilg is een prachtige boom en zeer veelzijdig. Hij staat goed in elke tuin en kan jouw tuin een boost geven. De boom gaat van zichzelf al lang mee, maar om nog meer jaren van de boom te genieten is het goed onderhouden ervan belangrijk. Met deze bovenstaande tips van experts zorg jij voor jouw knotwilg en kan je genieten van een prachtige gezonde boom. De knotwilg is voor elke tuin een mooie aanvulling!

 

https://www.brienissen.nl/content/78-knotwilg
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Bedrijven en samenleving

Alles Wat U Moet Weten Over Houtkachels in Arnhem

Wonen in de prachtige stad Arnhem en overweegt u de aanschaf van een houtkachel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een houtkachel kan de sfeer en warmte in uw huis aanzienlijk verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat u deze gezellige warmtebron

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te