De kracht van het recyclen van oud ijzer

We kennen allemaal het gevoel dat we voor onze volle recyclebak staan, onzeker over wat we moeten doen met dat extra karton of die oude blikjes. Tot overmaat van ramp denken de meesten van ons niet eens na over wat er met onze recyclebare materialen gebeurt nadat ze ons huis hebben verlaten. Recycling is echter niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de economie. Door één ton staal te recyclen kan namelijk 1.100 pond ijzererts, 1039 pond steenkool en 85 pond kalksteen worden bespaard! 

 

Wist je dat Amerika elk jaar genoeg staal produceert om onze hele infrastructuur opnieuw op te bouwen?  De productie van nieuw staal vergt veel energie en natuurlijke hulpbronnen, daarom is het recyclen van oud staal in Rotterdam zo belangrijk. Niet alleen bespaart het energie en grondstoffen, maar het vermindert ook de vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen. Met andere woorden, recycling van oud staal is goed voor het milieu, goed voor de economie, en goed voor jou!

 

Hier zijn enkele eenvoudige manieren waarop je oud ijzer kunt recyclen en een verschil kunt maken:

 

1. Bewaar die wijnflessen!  Wijnflessen worden gemaakt van glas dat minstens 25% gerecycled materiaal bevat.  Dus als je je wijnfles recyclet, help je eigenlijk om energie en grondstoffen te besparen die nodig zijn om nieuwe glazen producten te maken.

 

2. Kijk of je plaatselijke kruidenier een recycleprogramma heeft voor plastic zakken.  De meeste winkels hebben een bak waar je plastic tassen in kunt doen, zodat ze kunnen worden gerecycled tot nieuwe tassen of andere producten.  En als je winkel geen programma heeft, kun je thuis altijd plastic zakken recyclen door ze te gebruiken als vuilnisbakzakken of verpakkingsmateriaal.

 

3. Doneer je oude kleren.  Een manier om kleding te recyclen is door ze te doneren aan een plaatselijke kringloopwinkel of kledingrecyclingprogramma.  Deze programma’s verkopen je kleren door of recyclen ze tot textielproducten zoals isolatie of tapijtvulling. Hoe dan ook, je geeft je kleren een tweede leven en houdt ze uit de vuilnisbelt!

 

4. Breng je metalen blikjes naar een plaatselijke sloop.  Drankblikjes, voedselblikjes en andere metalen verpakkingen kunnen op de meeste schrootplaatsen worden gerecycled. Lever je metalen blikjes gewoon in en ontvang er geld voor terug! Het is een win-win situatie – je krijgt betaald en helpt tegelijkertijd het milieu.

 

Recycling is om vele redenen belangrijk: het bespaart energie en grondstoffen, vermindert vervuiling en uitstoot van broeikasgassen, en ondersteunt de economie door het scheppen van banen in de recyclingindustrie. En hoewel het misschien een gedoe lijkt om je kringloopmateriaal te sorteren, vergeet niet dat elk klein beetje telt! Dus als je de volgendekeer voor je volle recyclebak staat, aarzel dan niet om die oude blikjes en flesjes eruit te halen – je zou wel eens verbaasd kunnen zijn hoe makkelijk het is om een verschil te maken. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik hier!

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te

Zakelijke dienstverlening

Natuurlijk licht: belangrijker dan je denkt

Natuurlijk licht speelt een sleutelrol in het ontwerpen van productieve en gezonde kantoorruimtes. Het beïnvloedt niet alleen hoe we werken maar ook hoe we ons voelen tijdens werkuren. In deze blog duiken we dieper in de invloed van natuurlijk licht op werkplekken. Je leert hoe een goed verlichte ruimte onmisbaar