Top 3 tips voor was veiligheid in de voedingsindustrie

Top 3 tips voor was veiligheid in de voedingsindustrie

 

Het volgen van de juiste gezondheids-, veiligheids- en hygiënerichtlijnen is een vereiste in een groot aantal sectoren, maar misschien niet meer dan in de voedingsindustrie.

Dit geldt vooral in het tijdperk van de pandemie. Dankzij de strenge hygiënemaatregelen die zowel in de keuken als in de ruimtes waar klanten met elkaar in contact komen vereist zijn om de verspreiding van virussen te voorkomen, is het correct wassen van duurzame bedrijfskleding in de voedingsindustrie en weten wanneer deze vervangen moet worden, belangrijker dan ooit.

Onze handige tips hieronder laten je zien hoe je de juiste wastemperaturen instelt, hoe je de kleding op de juiste manier verzorgt en hoe je enkele algemene onderhoudstips uitlegt.

Zorg voor je bedrijfskleding

Naast het verwijderen van bacteriën en ziekteverwekkers in wascycli met hoge temperaturen nadat de kleding dagelijks is gebruikt, wil je er ook voor zorgen dat het personeel de algemene verzorgingsinstructies zorgvuldig opvolgt om de kans op beschadiging en besmetting te verkleinen.

De kwaliteit en hygiëne van de kleding kan worden gehandhaafd door:

  • Alleen de werkkleding direct voor de dienst aan te trekken,

  • Ervoor te zorgen dat de kleding niet buiten de voedselbereiding ruimten of ,wachtruimten wordt gedragen,

  • Schorten wisselen na het werken met rauw voedsel,

  • Kleding na het wassen in schone karren of bakken te vervoeren,

  • Aparte containers hebben voor vuile en schone was,

  • Lockers en rekken voor kleding vrij van vuil houden,

  • Wegwerphandschoenen dragen bij het sorteren om kruisbesmetting te voorkomen.

Volg de wasinstructies van de fabrikant 

Niet alle werkkleding is hetzelfde. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je de juiste stappen neemt bij de verzorging ervan (bedrijfskleding wassen). Vaker wel dan niet wordt dit aangegeven op het kleine etiket aan de achterkant van de kleding. Er zijn bijvoorbeeld kledingstukken die met de hand moeten worden gewassen in plaats van in de machine. Als je niet de juiste wasmethode volgt, is de kans groot dat de stof krimpt of loslaat.

Gebruik het juiste wasmiddel 

Het is belangrijk een mild wasmiddel te gebruiken en ervoor te zorgen dat het niet agressief is voor de stof. Er zijn wasmiddelen die verkleuring kunnen veroorzaken en die de kwaliteit van de stof van werkkleding kunnen aantasten. Sommige wasmiddelen kunnen ook sop veroorzaken. Er zijn sommige ingrediënten die gemaakt zijn met giftige chemicaliën, die niet alleen kleding kunnen beschadigen, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Je moet uit de buurt blijven van wasmiddelen die peroxide bleekmiddel bevatten. Als bedrijf kun je het beste contact opnemen met Elis. 

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Transport en logistiek

Kunststof spuitgieten: efficiënt produceren met precisie

Kunststof spuitgieten is een van de meest gebruikte technieken in de maakindustrie voor het produceren van kunststof onderdelen. Van eenvoudige verpakkingen tot complexe technische componenten: het spuitgietproces maakt het mogelijk om met grote nauwkeurigheid, snelheid en herhaalbaarheid onderdelen te produceren. In dit blog lees je hoe kunststof spuitgieten werkt, welke

Marketing en reclame

Neuromarketing: wat doen we ermee en waarom is het belangrijk?

Wellicht heb je er al eens van gehoord: neuromarketing als tool voor bedrijven. In dit artikel gaan we dieper in op wat neuromarketing precies is en hoe je het kunt gebruiken voor jouw bedrijf. Wat is neuromarketing precies? Neuromarketing is een vakgebied binnen marketing dat zich richt op het onbewuste

Personeelszaken

Inzicht in persoonlijk leiderschap met leiderschapstraining

Persoonlijk leiderschap draait om regie nemen over je eigen leven. Het is het vermogen om bewust keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen en richting te geven aan je eigen ontwikkeling. Deze vorm van leiderschap gaat verder dan managementvaardigheden; het gaat om wie je bent, wat je drijft en hoe je