Nu Zaken Doen
Image default
E-commerce

Is het AZ-900 examen moeilijk?

Het AZ 900 examen is een certificering op basisniveau, dus je hoeft geen diepgaande kennis van cloud computing of Azure te hebben om te kunnen slagen. Je kunt moeilijke vragen verwachten, omdat dit een professionele Microsoft-certificering is. Je hebt 85 minuten om het examen af ​​te leggen, dat bestaat uit 30-50 vragen. Er zijn verschillende soorten vragen. Sommige vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, bij andere vragen moet je bijvoorbeeld een grafisch antwoord geven. Het AZ-900 examen wordt, net als alle Microsoft-examens, beoordeeld op een schaal van 1.000. Voor de Azure Fundamentals-badge is een score van 700 of hoger vereist.

Is de AZ-500 de moeite waard?

De primaire certificering van Microsoft voor Azure Cloud-beveiligingsspecialisten is de AZ-500. Het is niet bedoeld als een introductiecursus. Het is ontworpen voor mensen die al bekend zijn met de Azure-cloud omgeving en cyberbeveiligingsproblemen hebben aangepakt en geanalyseerd. De typische AZ-500 kandidaat is goed thuis in Azure-producten en -services, evenals netwerken in het algemeen en de mogelijkheid om automatiseringsscripts te schrijven. Het AZ-500 examen is bedoeld om je begrip te versterken, je kennis aan te tonen en eventuele gaten in je kennis op te vullen.

AZ-500 in een notendop

Identiteit en toegang beheren en platformbeveiliging implementeren, evenals beveiligingsactiviteiten beheren en gegevens en applicaties beveiligen, zijn allemaal onderdeel van het AZ-500 examen. Elk van deze onderwerpen wordt op een andere manier gewogen zodat je je algemene score krijgt. Een kandidaat kan bijvoorbeeld worden gevraagd hoe hij een Web Application Firewall (WAF) configureert of een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) voorkomt. Kandidaten moeten ook weten hoe ze een versleutelde database correct kunnen configureren. Deze inhoud lijkt enigszins onsamenhangend te zijn, wat het scala aan kennis aantoont dat nodig is om dit examen met goed gevolg af te leggen. De AZ-500-certificering zal nog vele jaren nuttig zijn, aangezien Azure verre van een rage of een uitstervende technologie is. Naarmate Azure uitbreidt en groeit, nemen ook de beveiligingsrisico’s toe. Als gevolg hiervan zal een AZ-500-certificering in de loop van de tijd alleen maar in waarde toenemen.