Verschillende vacatures om te werken in de Ouderenzorg

Op zoek naar een carrière in een snelgroeiend vakgebied dat een breed scala aan vaardigheden vereist en waarmee je een verschil kunt maken in het leven van anderen? Leer hoe een baan voor ouderen een uitdagende, lonende en verstandige carrièrekeuze kan zijn.

Mannen en vrouwen van 65 jaar en ouder vormen 13% van de bevolking, een aantal dat naar verwachting meer dan verdubbeld zal zijn tegen 2050. Dit betekent meer senioren, maar het betekent ook meer carrièremogelijkheden voor degenen die ervoor kiezen om met hen samen te werken. Het Bureau of Labor Statistics voorspelt een sneller dan gemiddelde groei voor een aantal senior gerichte loopbanen tussen 2018 en 2028, waaronder Home Health Aides (37%), ergotherapie-assistenten (33%) en arts-assistenten (31%).

Afgezien van banengroei, kan werken met ouderen een lonend carrièrepad zijn vol kansen. Lees verder om meer te weten te komen over de verscheidenheid aan industrieën, opleidingstrajecten en vaardigheden die kunnen leiden tot een bevredigende carrière bij het helpen van ouderen.

 

Waarom een ​​carrière in de ouderenzorg een slimme zet is

Een carrière in het werken met ouderen kan meer zijn dan alleen persoonlijk lonend. Financieel lonende banen binnen de vergrijzing bestaan ​​in een verscheidenheid van verschillende industrieën, van gezondheidszorg en onderwijs tot administratie en ziekteonderzoek. Afhankelijk van je opleidingsniveau en persoonlijke interesses, zijn er een aantal opties om met ouderen te werken waaruit je kunt kiezen. Hier zijn 4 belangrijke redenen waarom een ​​carrière in het ouder worden een slimme zet is:

 

Het verschil maken

Mensen die in de vergrijzing werken, kunnen enorme voldoening ervaren bij het helpen van senioren om een ​​gezonde kwaliteit van leven te behouden. Of je nu senioren wilt helpen hun onafhankelijkheid terug te krijgen door te werken als ergotherapeut of revalidatieadviseur, of je bent meer geïnteresseerd in het werken achter de schermen als medisch onderzoeker of audioloog, elke loopbaan bij het ouder worden kan een enorme impact hebben op het leven van oudere mensen op een unieke manier. U kunt ook uw hele gemeenschap ten goede komen door iedereen aan te moedigen de humor, wijsheid en creativiteit van ouderen te promoten en te ondersteunen.

 

Beschikbaarheid en zekerheid van banen

Mensen van 85 jaar en ouder vormen de snelst groeiende leeftijdsgroep in de VS Tegen het midden van de 21e eeuw zal 1 op de 5 Amerikanen ouder zijn dan 65 jaar. Deze groeitrends zullen leiden tot een vraag naar professionals met kennis en expertise op het gebied van ouder worden en ouderen. zorg. Omdat er carrièremogelijkheden zijn bij het werken met ouderen op alle vaardigheids- en opleidingsniveaus, moeten degenen die het veld betreden voldoende werkzekerheid hebben naarmate ze hoger op de carrièreladder komen.

 

Werk voor alle vaardigheidsniveaus

Ongeacht de branche, carrièremogelijkheden in de ouderenzorg omvatten zowel functies op instapniveau waarvoor minimale formele opleiding vereist is, zoals assistenten in de persoonlijke verzorging, als functies die een hoger opleidingsniveau en postdoctorale graden vereisen, zoals medische wetenschappers en onderzoekers. Iedereen die een voet tussen de deur wil krijgen om met ouderen te werken, kan beginnen met een instappositie en zich opwerken door geavanceerde referenties te verdienen en waardevolle werkervaring op te doen.

 

Veel carrièremogelijkheden

De uiteenlopende behoeften van ouderen leiden tot boeiende mogelijkheden om in verschillende disciplines te werken. Als beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kunt u werken in een ziekenhuis of een andere dag- of thuiszorginstelling. Als docent geef je misschien cursussen over psychologie, sociologie en ouder worden, of geef je lezingen voor senioren over pensionering of soortgelijke onderwerpen. Als onderzoeker zou je ziekten kunnen bestuderen die veel voorkomen bij veroudering, zoals de ziekte van Alzheimer of dementie. De mogelijkheden bij veroudering zijn breed, waardoor het een spannend onderwerp is om je werk aan te wijden.

 

4 eigenschappen voor succes Werken met ouderen

Werken met ouderen vereist vaak specifieke vaardigheden en persoonlijkheidskenmerken. Voordat je een carrière in het ouder worden begint, moet je ervoor zorgen dat je niet alleen over de juiste vaardigheden beschikt, maar ook over de aanleg om succesvol te zijn. Als je over de volgende eigenschappen beschikt, is een baan met ouderen wellicht iets voor jou:

 

Geduld

Werken met ouderen vereist een zekere mate van geduld, vooral omdat oudere mensen een langzamer tempo kunnen hebben als ze bewegen, als ze spreken en in sommige gevallen een langzamer tempo bij het verwerken van dingen. Of het nu in de gezondheidszorg, het onderwijs, het maatschappelijk werk of een andere branche met ouderen is, het vermogen om in een langzamer tempo te werken en jezelf zonder ergernis te herhalen, is een must.

 

Empathie

Empathie is een belangrijke eigenschap om te hebben wanneer je nauw samenwerkt met een populatie, maar kan vooral belangrijk zijn bij ouderen. Jezelf in de schoenen kunnen plaatsen van mensen die pijn hebben, eenzaam zijn of depressief zijn, is van het grootste belang om sterke relaties op te bouwen met de mensen met wie je werkt.

 

Respect

De ouders van de babyboomgeneratie hebben er veel belang aan gehecht hun oudere met respect te behandelen. Met problemen zoals gehoorverlies en cognitieve vaardigheden zoals geheugenverlies die veel voorkomen bij oudere mensen, kunnen ouderen zich vaak afgewezen of gekleineerd voelen. Door naar hen te luisteren en vragen te stellen in plaats van bevelen te geven, zal dit over het algemeen beter resoneren.

 

Optimisme

Mensen die ouderen helpen, ontmoeten hun patiënten of cliënten vaak tijdens een uitdagende overgangsperiode in hun leven die soms leidt tot een pessimistische kijk op hun toekomst. Een positieve instelling kan van cruciaal belang zijn bij het ouder worden en het helpen van de senioren met wie u werkt om optimistisch te blijven, kan hun mentale en fysieke gezondheid verbeteren.

 

Loopbanen verkennen door met ouderen te werken

Om te helpen bij het bieden van hulp, behandeling en zorg voor mensen en de gezondheidsproblemen en zorgen waarmee ze waarschijnlijk te maken zullen krijgen naarmate ze ouder worden, kiezen professionals uit een groot aantal sectoren ervoor om zich te specialiseren en te werken in veroudering. Verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, opvoeders, advocaten en meer kunnen ervoor kiezen om hun werk te concentreren op de 65-plussers en ouderen. Deze carrières kunnen zowel buitengewoon lonend als even uitdagend zijn en voor degenen die een verschil willen maken in het leven van anderen, kan werken met ouderen een goede match zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire carrièrekeuzes voor mensen die een impact willen hebben op het leven van ouderen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Auto-industrie

De ongeschreven regels van IT-beheer: wat je moet weten

IT-beheer is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf, groot of klein. Het zorgt ervoor dat je systemen soepel draaien, je gegevens veilig zijn en je medewerkers efficiënt kunnen werken. Maar naast de formele regels en procedures die je in je bedrijf hebt, zijn er ook enkele ongeschreven regels die je

Milieu

Kerst Koopjes Galore: Ontdek Betoverende Deals bij de Online Kerstoutlet

Kerstmis nadert met rasse schreden, en dat betekent dat het tijd is om je huis om te toveren tot een feestelijke oase. Waar kun je de mooiste kerstdecoraties en geschenken vinden zonder je budget te overschrijden? Duik in de wereld van kerst koopjes bij de online Kerstoutlet en ontdek betaalbare

Milieu

Creëer een Magisch Kerstgevoel met Kunstkerstbomen van Kunstkerstboompunt.nl

Kerstmis brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar ook de zoektocht naar de perfecte kerstboom. Kunstkerstboompunt.nl maakt deze zoektocht eenvoudig en betoverend met een prachtige collectie kunstkerstbomen. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor de charme en gemak van kunstkerstbomen en maak van dit kerstseizoen een feest van elegantie