Nu Zaken Doen
Image default
Financiële diensten

Wat zijn de beste beleggers platformen?

Hoe kies ik een goede broker?

Als je begint met beleggen of als je al wat meer ervaren bent is het van belang dat je een beste broker kiest. Een goede broker beschikt over goede recensies, wordt veel gebruikt, heeft betrouwbare voorwaarden, (depositie)garanties, een veilige manier van handelen en biedt eventueel educatief materiaal aan. Een broker is het handelsplatform wat je nodig hebt om online te beleggen. Je kunt hier aandelen, effecten, producten en grondstoffen kopen tegen een lage koers en verkopen tegen een hoge koers die winst oplevert.

Wat is de goede broker voor een beginner?

De beste broker voor beginnende beleggers hangt af van de voorwaarden, kosten, beginnerstools, educatie en de mogelijkheid om met een klein bedrag te starten. Elke broker heeft bepaalde voorwaarden. Het is fijn om een gratis rekening te openen want alle inzet kan worden verloren. Bepaalde brokers hebben bij weinig of geen activiteit inactiviteitskosten. Ook deze zijn niet geschikt als je een beginner bent. Verder moet je zorgen dat valuta, transactie en commissiekosten zo laag mogelijk of gratis zijn bij een beginnersaccount en verder de mogelijkheid om passief te beleggen voor mensen met minder ervaring en die minder risico willen nemen.

DEGIRO vs eToro

Twee bekende brokers zijn DEGIRO vs eToro. Beiden brokers hebben hun eigen eisen. eToro staat bekend als effectieve broker voor beginners maar dat is niet helemaal waar omdat deze in riskante CFD’s laat handelen tussen alle andere effecten die echt voor ervaren brokers zijn. DEGIRO is meer een broker voor ervaren particuliere beleggers die over een lange periode traden.

Voordelen en kosten bij DEGIRO en eToro

Grote voordelen zijn betrouwbaarheid als depositiegarantie bij DEGIRO en de mogelijkheid om effectenbeurzen te bezoeken en analyses in de gaten te houden. Verder is eToro geschikt voor dag handelaren die door middel van CopyTrade kunnen leren beleggen via tips van andere gebruikers. Bij aandelen en EFT’s wordt geen commissie berekend via eToro. Ook transactiekosten zijn laag van 0,90 euro per transactie bij een opname van 1000 euro. DEGIRO is goedkoper op langdurig handelen en als je tussentijds zo min mogelijk transacties opneemt.

https://beter-beleggen.nl/

Gerelateerde artikelen

De verschillende vormen van een kredietverzekering