Nu Zaken Doen
Image default
Industriële goederen en diensten

Welke stellingskast is het meest geschikt voor jou?

Of je nou op zoek bent naar een opslagsysteem voor je magazijn, winkel of kantoor, een stellingskast is essentieel voor het geordend opslaan van goederen. Maar welke kast past het beste bij wat jij voor ogen hebt? Draagarmstellingen, grootvakstellingen en een legbordstelling worden allemaal hier onder besproken, zodat jij weet welke oplossing het beste werkt voor jou opslagprobleem. 


Hieronder in een tabel nog eens duidelijk de verschillende stellingskasten naast elkaar gezet. Alle stellingskasten zijn tegenwoordig makkelijk online te bestellen bij winkels als Begra

 

De verschillende stellingkasten zijn geschikt voor verschillende materialen. Hieronder vertellen we welke stellingen geschikt zijn voor welke materialen.

Legbordstelling:

Alles wat je je kan bedenken: boeken, schoenen, mappen etc.

Grootvakstelling:

Zeer grote goederen als dozen en pakketten. 

Draagarmstelling:

Zware, langwerpige materialen. 

Inrijstelling:

Pallets gevuld met een grote hoeveelheid (dezelfde) producten of goederen. 

Legbordstellingen

Legbordstellingen zijn de populairste optie voor opslag, met name omdat ze zo multifunctioneel zijn. Ze worden gebruikt voor het opslaan van zwaarder materiaal in magazijnen, maar werken ook goed als archiefkast of voor het presenteren van schoenen in een winkel. 

Grootvakstellingen

Deze stellingskasten worden gebruikt voor het opbergen van grote goederen. Je zal ze dus niet snel tegenkomen in een kledingwinkel, maar bijvoorbeeld wel in een bouwmarkt. Ben je op zoek naar een opslagsysteem voor je kantoor, dan ben je beter uit met een legbordstelling. 

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn gemaakt voor het kunnen opslaan van zware, langwerpige materialen. Deze stellingen zal je dus vooral nodig hebben als je werkzaam bent in de bouwsector en een oplossing zoekt voor het opslaan van materiaal als stalen pijpen en hout pakketten. 

 

Inrijstellingen

Als laatste hebben we inrijstellingen. Deze heb je hoogstwaarschijnlijk gezien toen je rondliep in de Ikea en je pakket op moest halen in het magazijn. Deze manier van opslag is ideaal voor het opslaan van pallets met grote hoeveelheden van dezelfde goederen. Inrijstellingen worden dus ook voornamelijk gebruikt voor sectoren die werken met veel grote en zware materialen.