Energieopslag in aggregaten

Energieopslag in aggregaten

In de tijd waarin er steeds meer aandacht komt voor het klimaat worden ook aggregaten met een energieopslag in de gaten gehouden. Een aggregaat is een apparaat dat dient als mobiele stroomtoevoer. Deze tool wordt ingezet op plekken waarbij een reguliere stroombron niet aanwezig is of op plekken waar het reguliere netwerk niet mag uitvallen. Waar generatoren vroeger veelal op diesel draaien, komt nu de aggregaat met een energieopslag meer en meer in beeld.

Steeds meer richting duurzame energieopslag

In een aggregaat met energieopslag zit naast de vertrouwde dieselmotor ook een accu. Deze accu laadt over een bepaalde tijd volledig op en kan daarna worden ingezet als vervanging van de dieselmotor. Dit zorgt ervoor dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Bedrijven en overheden willen in deze tijd de focus verleggen naar duurzamere methoden om zaken uit te voeren. Een aggregaat met energieopslag is daarom een stap in de juiste richting.

Goed voor het milieu

Het grote voordeel van de accu in dit type generator is dat deze kan worden ingezet op tijden dat de aggregaat niet op volledige toeren hoeft te draaien. Denk bijvoorbeeld aan de bouwsector waar ‘s nachts gerust wordt. Op dat ogenblik dienen bijvoorbeeld alleen de beveiligingscamera’s en de lampen te worden voorzien van stroom. Met de energieopslag van de accu zorgt het aggregaat ervoor dat de dieselmotor niet continu hoeft te draaien en dus ook ‘s nachts niet. Hierdoor wordt er minder CO2 uitgestoten en heeft de omgeving geen geluidsoverlast in de nacht.

Een stapje verder met energieopslag

De energieopslag in een aggregaat is al een geweldige stap richting een groenere aggregaat. Er kan echter nog een schepje bovenop komen. Zo worden er steeds meer aggregaten die naast op een accu ook werken op zonnepanelen. Deze worden gecombineerd zodat er een drietrapssysteem ontstaat. Hierbij wordt eerst een beroep gedaan op de stroom verwekt door de zonnepanelen. Daarna treedt de accu in werking en pas als allerlaatst komt de dieselmotor kijken. De focus op hernieuwbare stroom is ook in deze branche dus aan het toenemen.

Vraag om advies bij de specialist

Wil je echt alles weten op het gebied van alle mogelijkheden hieromtrent? Dan is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist. Deze heeft de kennis en ervaring om jou te adviseren en je te voorzien in je behoeftes. Een aggregaat met een energieopslag is een goede keuze voor het milieu.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Bedrijven en samenleving

Alles Wat U Moet Weten Over Houtkachels in Arnhem

Wonen in de prachtige stad Arnhem en overweegt u de aanschaf van een houtkachel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een houtkachel kan de sfeer en warmte in uw huis aanzienlijk verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat u deze gezellige warmtebron

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te