Nu Zaken Doen
Image default
Elektronica en elektriciteit

Voor- en nadelen van beveiligingscamera’s

Op alle plekken moet jij je goed kunnen voelen, maar je huis moet al helemaal een plek zijn waar je ten alle tijden veilig en op je gemak bent. Voor veel mensen gaat dit een stuk beter met camera’s in en/of rondom de woning. Het is ook een hele logische keuze en vaak zijn de meeste er tevreden over, maar weet van te voren wel waar je aan begint. Het hoeft namelijk niet voor iedereen even ideaal te zijn. Een lijst met voor- en nadelen kan je misschien verder helpen. 

 

Voordeel 

Het grootste voordeel is natuurlijk de extra veiligheid wat het met zich mee brengt. Een camera valt redelijk op en er zal dus niet zo snel iemand zijn die bij jou probeert in te breken of iets dergelijke. En ook al zien ze geen camera, dan kunnen ze snel opgepakt worden. Hoe dan ook is het dus een win-win situatie voor jou. Je kunt altijd op je eigen telefoon meekijken en dus ook wanneer jij niet thuis bent, kun je kijken hoe het zit. Zo kun jij over het algemeen met een fijn gevoel de deur uit. 

 

Nadeel

De kosten van bewakingscamera’s zijn niet al te fijn. Je kunt er vaak ook niet eentje los kopen. Ze gaan meestal voor minstens twee. Er wordt dan gedacht aan een voor- en achtertuin. Het is aan jou of je er het geld voor over hebt. Je kunt denken dat je dan de extra beveiliging hebt, maar stel dat er ingebroken wordt, ben je alsnog vanalles kwijt. Een camera hoeft dus niet altijd een slechte daad te voorkomen. Al helemaal in de tijd van nu. Mensen vinden het simpelweg gewoon niet erg om gefilmd te worden. Ze doen toch wel wat ze zelf willen. En als dat inbreken is, dan zal dat nog steeds dus gebeuren. 

 

Voordeel 

Opnames van een bewakingscamera worden altijd opgeslagen. Je kunt dus weken of zelf maanden later nog terug iets opzoeken en het gewoon vinden. Dit kan gaan om verschillende zaken. Je kan er namelijk later pas achter komen dat er is ingebroken of je bent misschien net op vakantie geweest en hebt vandaar niks gemerkt. Het is dan erg handig om nog beelden als kopie te hebben. Ook voor de politie komt dit goed uit en zo kun je een stuk sneller geholpen worden. 

 

Nadeel 

Mocht je beveiligingscamera’s willen instellen, houdt er dan rekening mee dat je ten alle tijden een goede verbinding moet hebben. Als het ook maar even tegenzit, kan het beeld al beginnen te flikkeren en zie je niet meer duidelijk wat er gebeurd. Dit kan voor frustraties zorgen, maar ook problemen in het systeem. Je kunt dus wel erg dure camera’s kopen van een goed merk, maar de verbinding met het internet, ligt toch echt aan jezelf. Daar kan een ander bedrijf vrij weinig aan doen. 


Nu kun jij wellicht beter een overweging maken of je wel of niet bewakingscamera’s wilt aanschaffen. Denk er wel aan dat mocht je ze willen, ze ook bijna altijd professioneel geplaatst moeten worden. De specialisten zoals Timmer elektriciens Ede weten namelijk precies hoe bepaalde verbindingen zitten en hoe dit het beste aangepakt kan worden. Hun zijn dus ook een stuk sneller klaar. Online valt er genoeg over te vinden en anders kun je altijd nog even langs gaan in een winkel.

https://timmer-installaties.nl/