Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Linkbuilding is een belangrijke term in de marketingwereld. Sterke links zijn namelijk onmisbaar voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Maar wat is linkbuilding en hoe kan het dat je door middel van goede backlinks hoger rankt in de zoekresultaten? In dit artikel leggen wij het je uit!

Wat houdt linkbuilding in?

De betekenis van linkbuilding is het actief verkrijgen van relevante links op andere websites die door linken naar jouw website. Linkbuilding is een methode die wordt gebruikt om hogere posities op belangrijke zoekwoorden in zoekmachines als Google te verkrijgen. De hogere posities in de zoekresultaten leiden weer tot meer verkeer naar jouw website en als het goed is dus ook tot meer conversie.

Als de autoriteit van de website waar je een link hoog is, geeft deze ook meer waarde door aan jouw website. Sterkste links die je kunt scoren zijn bijvoorbeeld de links van nieuwswebsites of veel gelezen blogs. 

Verschillende manieren

Met interne linkbuilding verwijs je vanuit je eigen website naar een andere pagina op je website. Op deze manier maak je gebruik van interne links en je eigen autoriteit. Het voor een gebruiksvriendelijkere website omdat bezoekers beter kunnen navigeren op je website. Daarnaast zorgt het voor een goede structuur, wat ervoor kan zorgen dat het bouncepercentage wordt verlaagt.

Bij externe linkbuilding verwijs je vanaf een externe website naar je eigen website. Je kijkt dus naar de autoriteit en relevantie van deze externe website. Hierbij moet je letten op een natuurlijke opbouw van een backlinkprofiel. Zorg er als onderneming dan ook voor dat de interne linkbuilding van je website sterk is vóórdat je met externe linkbuilding begint. Het is dan ook beter om externe linkbuilding uit te besteden aan een partij die hier gespecialiseerd in is. 

Wat maakt een link sterk?

Het gaat vaak over sterke backlinks die naar je website toe moeten verwijzen, maar wat bedoelen we eigenlijk met sterke backlinks? Een sterke link wordt bepaalt door de volgende factoren: autoriteit, relevantie, anchorteksten en de plaatsing van de link. 

Daarnaast heeft een sterke link de volgende kenmerken:

  • Afkomstig van een webpagina of website met een hoge autoriteit 

  • Afkomstig van een website met hoge relevantie voor jouw bedrijf

  • Op een natuurlijke manier verwerkt in de content op de website van de derde partij

  • Backlink is een redactionele link en dus geplaatst omdat de derde partij positief over jouw bedrijf spreekt

  • Heeft een relevante anchortekst en ook de tekst eromheen verwijst naar jouw website

Met deze basis informatie over linkbuilding en het belang ervan ben je helemaal klaar om de eerste stappen te zetten. Pakken jullie het intern op? Of ga je in zee met een gespecialiseerd bedrijf? Hoe dan ook succes!

https://nuzakendoen.nl/wat-is-linkbuilding/
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te

Zakelijke dienstverlening

Natuurlijk licht: belangrijker dan je denkt

Natuurlijk licht speelt een sleutelrol in het ontwerpen van productieve en gezonde kantoorruimtes. Het beïnvloedt niet alleen hoe we werken maar ook hoe we ons voelen tijdens werkuren. In deze blog duiken we dieper in de invloed van natuurlijk licht op werkplekken. Je leert hoe een goed verlichte ruimte onmisbaar