Plezier in de achtertuin

Glijbaan in de tuin behoort tot de meest populaire buitenspeeltoestellen. Perfect voor speelafspraakjes met vriendjes, glijbanen kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf twee jaar! Maar waar moet je op letten voordat je tot aanschaf overgaat? Lees verder voor alles wat je moet weten om de perfecte tuin glijbaan te vinden.

Hoe kies je de perfecte glijbaan

Bovenaan de top drie van meest populaire buitenspeeltoestellen op de markt, zou geen speelplaats compleet zijn zonder een glijbaan.  Maar wat voor soort speelhuisje tuin glijbaan moet je gaan voor? Zoals het gaat, zijn er een aantal verschillende types die allemaal variëren in termen van hun structuur en de vorm van de dia zelf. Hier zijn enkele van de meest voorkomende modellen:

  • Vrijstaande glijbanen (gewoon of met golven) die toegankelijk zijn via een trap of een ladder;

  • Glijbanen gecombineerd met een klimrek en andere speeltoestellen;

  • Tunnelglijbanen;

  • Ingebouwde glijbanen.

Als het gaat om installatie in een tuin, zijn niet alle soorten glijbanen geschikt voor gebruik buitenshuis. In feite, zal basic dia’s of die bevestigd aan klimrekken waarschijnlijk de enige opties zijn, tenzij je een enorme hoeveelheid ruimte om mee te werken.

Qua materiaal komt je keuze in principe neer op hout of kunststof. De keuze zal ook worden beïnvloed door de totale grootte van de constructie. Kleine glijbanen voor jonge kinderen zijn bijvoorbeeld meestal gemaakt van kunststof, terwijl glijbanen die aan klimrekken worden bevestigd meestal een combinatie van metaal en hout hebben.

Veiligheidsnormen voor glijbanen

Voordat de pret begint, moet je er zeker van zijn dat je speelhuisje hout in de tuin glijbaan voldoet aan alle relevante normen.

Het gebruik van een anti-slip systeem over de ladder of sporten is verplicht. Het is mogelijk om jouw eigen anti-slip tape toe te voegen aan de sporten om de apparatuur te beveiligen.

Een ander belangrijk element om te overwegen is de leuning langs de trap. Denk eraan: hoe hoger de glijbaan, hoe groter het risico op vallen.

De plaats waar jouw kind de glijbaan opgaat moet ook zorgvuldig worden onderzocht. De ingang van de glijbaan zelf moet zijn voorzien van handgrepen of een stang om je kind te helpen van positie te veranderen en om stabiliteit te garanderen.

Welke glijbaan je ook kiest, de glijbaan zelf is ontworpen voor gebruik door slechts één kind tegelijk. Zij stangen of geleiderails bieden een extra veiligheidsgarantie. Kies een model zonder openingen om het risico op verwondingen aan de handen te voorkomen.

 

Een kinderglijbaan in elkaar zetten

Voordat je begint met het monteren van de kinderglijbaan, moet je een vrije ruimte kiezen op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je de glijbaan uit de buurt van boomwortels, borders of vijvers installeert.

Als de doos eenmaal open is, neem dan de tijd om te controleren of je alle juiste onderdelen hebt en noteer de verschillende montagestappen. Top tip: om er zeker van te zijn dat je geen schroeven of bouten kwijtraakt, vergeet niet om een bakje te pakken voordat je een zakje opent. Er zijn twee mensen nodig om grote onderdelen te hanteren.

Een stoel kan worden gebruikt om de onderdelen tijdens de verschillende stappen omhoog te houden. Bij het vastzetten van de poten is het essentieel om ze in de grond te begraven, omdat dit de veiligheid van jouw kinderen waarborgt – vooral voor grotere buitenstructuren.

 Als je dat allemaal gedaan hebt, is het tijd om te gaan glijden!

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Bedrijven en samenleving

Alles Wat U Moet Weten Over Houtkachels in Arnhem

Wonen in de prachtige stad Arnhem en overweegt u de aanschaf van een houtkachel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een houtkachel kan de sfeer en warmte in uw huis aanzienlijk verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat u deze gezellige warmtebron

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te