Bedrijfspand huren? Hier moet je op letten!

Bij het huren van een bedrijfspand komt meer bij kijken dan je zou denken. Of je nu een ruimte zoekt voor je voorraadopslag of op zoek bent naar een kantoorpand. Er zijn een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan financiële, fiscale en juridische aspecten die hierbij komen kijken. In deze blog geven we jou een aantal tips waar je rekening mee moet houden! 

Regel een verzekering

Een bedrijfspand is belangrijk voor je bedrijfsvoering en het is je visitekaartje waar gewerkt wordt. Het is vanzelfsprekend dat je hier zuinig op bent en daarom is het belangrijk om een gebouwenverzekering af te sluiten wanneer je een bedrijfspand gaat huren. Op deze manier verzeker je je gebouw tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, storm, hevige sneeuwval, waterschade en blikseminslag. Je wilt tevens in geval van schade een passend bedrag om de schade te herstellen of herbouwen. Laat daarom altijd van te voren een risicoanalyse doen en laat jezelf onafhankelijk adviseren!

Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een bedrijfspand is het verstandig om je maximale budget te bepalen. Doe je dit niet? Dan is de kans erg groot dat je tijdens de zoektocht afdwaalt van de mogelijkheden. Over het algemeen wordt gesteld dat huisvestingslasten rond de 10 tot 15 % van de omzet dient te liggen. Uiteraard stijgt dit al gauw tot 20 procent voor toplocaties. Houd daarom rekening met je eigen budget zodat je weet waar je aan toe bent. 

Maak duidelijke afspraken

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk misverstanden voorkomen en daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de verhuurder. Denk bijvoorbeeld aan de staat van oplevering. Moet je wel of geen rekening houden met inrichtingskosten? Als je dit van te voren niet weet wordt dit een grote financiële tegenvaller. Maak vervolgens ook duidelijke afspraken over hoe het pand eruit moet zien wanneer je het verlaat. Tot slot is het aan te raden om de indexatie van de huurprijs vast te leggen in de overeenkomst. Het is beter om te veel afspraken te maken, dan te weinig! 

Neem contact op met de gemeente

Heb je het ideale bedrijfspand voor jouw onderneming gevonden? Dan is het verstandig om voor het afsluiten van het contract contact op te nemen met de plaatselijke gemeente. Informeer naar de toekomst en vraag naar onderwerpen zoals; schonegrondverklaringen, bestemmingsplannen en milieuvergunningen. Krijg je hier straks ook mee te maken? Het is beter om dit van te voren te weten zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te

Zakelijke dienstverlening

Natuurlijk licht: belangrijker dan je denkt

Natuurlijk licht speelt een sleutelrol in het ontwerpen van productieve en gezonde kantoorruimtes. Het beïnvloedt niet alleen hoe we werken maar ook hoe we ons voelen tijdens werkuren. In deze blog duiken we dieper in de invloed van natuurlijk licht op werkplekken. Je leert hoe een goed verlichte ruimte onmisbaar