Nu Zaken Doen
Image default
Bedrijven en samenleving

Bedrijfspand huren? Hier moet je op letten!

Bij het huren van een bedrijfspand komt meer bij kijken dan je zou denken. Of je nu een ruimte zoekt voor je voorraadopslag of op zoek bent naar een kantoorpand. Er zijn een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan financiële, fiscale en juridische aspecten die hierbij komen kijken. In deze blog geven we jou een aantal tips waar je rekening mee moet houden! 

Regel een verzekering

Een bedrijfspand is belangrijk voor je bedrijfsvoering en het is je visitekaartje waar gewerkt wordt. Het is vanzelfsprekend dat je hier zuinig op bent en daarom is het belangrijk om een gebouwenverzekering af te sluiten wanneer je een bedrijfspand gaat huren. Op deze manier verzeker je je gebouw tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, storm, hevige sneeuwval, waterschade en blikseminslag. Je wilt tevens in geval van schade een passend bedrag om de schade te herstellen of herbouwen. Laat daarom altijd van te voren een risicoanalyse doen en laat jezelf onafhankelijk adviseren!

Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een bedrijfspand is het verstandig om je maximale budget te bepalen. Doe je dit niet? Dan is de kans erg groot dat je tijdens de zoektocht afdwaalt van de mogelijkheden. Over het algemeen wordt gesteld dat huisvestingslasten rond de 10 tot 15 % van de omzet dient te liggen. Uiteraard stijgt dit al gauw tot 20 procent voor toplocaties. Houd daarom rekening met je eigen budget zodat je weet waar je aan toe bent. 

Maak duidelijke afspraken

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk misverstanden voorkomen en daarom is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de verhuurder. Denk bijvoorbeeld aan de staat van oplevering. Moet je wel of geen rekening houden met inrichtingskosten? Als je dit van te voren niet weet wordt dit een grote financiële tegenvaller. Maak vervolgens ook duidelijke afspraken over hoe het pand eruit moet zien wanneer je het verlaat. Tot slot is het aan te raden om de indexatie van de huurprijs vast te leggen in de overeenkomst. Het is beter om te veel afspraken te maken, dan te weinig! 

Neem contact op met de gemeente

Heb je het ideale bedrijfspand voor jouw onderneming gevonden? Dan is het verstandig om voor het afsluiten van het contract contact op te nemen met de plaatselijke gemeente. Informeer naar de toekomst en vraag naar onderwerpen zoals; schonegrondverklaringen, bestemmingsplannen en milieuvergunningen. Krijg je hier straks ook mee te maken? Het is beter om dit van te voren te weten zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Gerelateerde artikelen

Cadeau4Jou: hét eigen keuzeprogramma om te geven als eindejaarsgeschenk

Zo kiest u de juiste rigging voor uw concert

Hoe vindt u de beste chiropractor