Binance of Bitvavo, welk crypto platform past het beste bij jou?

Handelen in cryptocurrencies is en blijft enorm populair. Niet alleen in het buitenland, maar ook Nederlanders weten de digitale munten goed te vinden en te verhandelen. Het is hierbij wel belangrijk dat je samenwerkt met een betrouwbare partij. Er zijn een hoop aanbieders die je beloven allemaal de beste te zijn, maar welke is nu echt het beste om te kiezen. Twee platformen die vaak aangeraden worden zijn Bitvavo en Binance. De twee platformen lijken best veel op elkaar, dus is het handig om te weten wat de platformen hetzelfde of juist anders doen. Daarom lees je in dit artikel alle verschillen tussen beide platformen, zodat je kunt bepalen welk platform het beste bij je past.

In het kort: Bitvavo vs. Binance

Beide platformen zijn enorm populair en daarom eigenlijk altijd een goede keuze. Voor beginners wordt Bitvavo vaker aangeraden, simpelweg omdat deze site eenvoudiger en simpeler in gebruik is. Als je wat meer ervaring hebt, is Binance vaak een betere keuze.

Toch zijn er natuurlijk meer verschillen tussen beide platformen die jouw keuze voor een van beide kunnen beïnvloeden. Die lees je hieronder overzichtelijk op een rijtje.

Het gebruiken van de websites en app

Om fijn gebruik te kunnen maken van een crypto platform, wil je natuurlijk dat de website of de app van dit platform wel prettig werkt. Zaken als snelheid, overzichtelijkheid en indeling spelen hierbij bijvoorbeeld een belangrijke rol. 

Bitvavo:

Als we kijken naar de interface van Bitvavo op zowel de website als de app, zien we een van de meest overzichtelijke in zijn klasse. Beide reageren snel op de acties die je uitvoert. Het uitvoeren van die acties is overigens ook heel makkelijk, doordat de app en de website enorm overzichtelijk zijn vormgegeven. Zelfs ouderen kunnen prima met deze indeling overweg! Wil je meer uit Bitvavo halen? Dan is de standaard weergave om te zetten in de zogeheten ‘geavanceerde modus’, waarin je meer gevorderde opties tot je beschikking krijgt. 

Binance:

De reguliere website en applicatie van Binance lijken in dit opzicht meer op de geavanceerde modus van Bitvavo. De site zit zo propvol functies, dat alles al snel op je af lijkt te komen. Gelukkig is de site, ondanks de vele mogelijkheden, nog wel lekker snel. Daar waar Bitvavo een optie heeft om meer opties weer te geven, kun je bij Binance juist kiezen voor minder opties onder de noemer Binance Lite. Deze app heeft de meest gebruikte opties en laat de meest complexe zaken weg. Voor de meeste gebruikers vermoedelijk heel prettig. 

Verschillende soorten crypto kiezen en kopen

Een website of app kan nog zo fijn zijn: als je er niet de munten kunt verhandelen die je graag wilt verhandelen, heb je er alsnog weinig aan. Daarom is ook het aanbod van crypto belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen voor Binance of Bitvavo.

Bitvavo:

Ook in deze categorie laat Bitvavo zien dat ze prima geschikt zijn voor beginners. Er zijn namelijk altijd meer dan 100 verschillende soorten cryptomunten te vinden. Dit aantal is ruim genoeg om een prima keuze te hebben, maar weer niet zó veel dat het je totaal overrompeld. Ben je op zoek naar de meer exotische cryptovaluta, dan is Bitvavo niet het platform voor jou. Hierbij geldt wel ook vaak dat deze bijzondere cryptomunten een stuk risicovoller zijn en daardoor minder in trek zijn bij het grote publiek.

Het aanschaffen van welke crypto dan ook gaat heel eenvoudig. Je kunt deze namelijk altijd aanschaffen met euro’s. Hiervoor hoef je dus niet extra valuta te wisselen, maar kun je direct via iDEAL nieuwe cryptomunten kopen. Ook fijn: je hoeft geen minimaal bedrag in te leggen om nieuwe crypto te kunnen kopen én je profiteert van een lage spread. Koop je dus bijvoorbeeld voor 100 euro aan Bitcoin en verkoop je die meteen weer, dan verlies je maar weinig geld.

Binance:

Binance wordt vaak gezien als het grootste crypto-platform ter wereld. Je vindt er namelijk het allergrootste aanbod aan soorten crypto. Je kunt er altijd meer dan 200 soorten cryptovaluta vinden. Toch hoef je je geen zorgen te maken dat er binnen dit enorme aanbod ook een hoop troep zit: Binance controleert alle nieuwe entries zorgvuldig en weert alle minder kwalitatieve munten van het platform.

Doordat Binance zo’n groot platform is, gaan er elke dag enorme handelsvolumes rond op het platform. Wil je dus een grotere day-trader worden? Dan is Binance het platform van je dromen. Je kunt dan namelijk het grote handelsvolume op Binance in je voordeel gebruiken.

Kosten en fees

Een ding staat alvast voorop: Binance en Bitvavo zijn beide platformen die maar weinig transactiekosten in rekening brengen. Dat is ook een van de belangrijkste redenen dat ze zo groot zijn geworden: voor investeerders zijn deze lage kosten enorm van belang.

Bitvavo:

Alle kosten bij Bitvavo worden zo transparant mogelijk gecommuniceerd. Zo betaal je 0,25% taker fee (wanneer jijzelf een order doet) en 0,15% maker fee (wanneer je crypto aanbiedt, oftewel als je verkoopt). Deze percentages zijn heel laag, zeker vergeleken met andere aanbieders. 

Daarbij geldt ook: hoe meer je per maand gaat verhandelen, hoe verder deze kosten naar beneden gaan. Deze stappen zijn echter wel vrij groot: pas vanaf een totaal handelsvolume van 100.000 euro of meer gaat het percentage van de handelskosten voor het eerst omlaag. Voor reguliere handelaren is dit dus niet direct haalbaar, al is het voor grote handelaren wel enorm interessant. 

Binance:

Vond je de kosten bij Bitvavo al meevallen? Houd je dan goed vast: het kan nóg lager bij Binance. Je betaalt hier namelijk standaard zo’n 0,10% over elke order die je plaatst, dus voor zowel taker als maker. Wanneer je een order plaatst met de speciale Binance Coin, te herkennen aan code BNB, gaat je fee omlaag naar 0,075%. Je fees kunnen ook dalen wanneer je grotere handelsvolumes bereikt. 

Kun je Bitvavo en Binance ook samen gebruiken?

Bitvavo is dus met name geschikt voor de beginnende handelaar, terwijl Binance vooral functies aanbiedt die beter passen bij de wat meer ervaren gebruiker. Toch zijn er ook opties om beide platformen tegelijkertijd te gebruiken om van de voordelen van beide platformen te kunnen genieten. Zo vragen veel handelaren zich bijvoorbeeld af: hoe verstuur ik Bitcoins van Binance naar Bitvavo?

Beide platformen zijn gelukkig prima compatibel met elkaar. Om dit te kunnen doen, moet je eerst inloggen bij Bitvavo en naar jouw Bitcoin gaan. Via het tabblad “Handelen” selecteer je vervolgens “Storten”. Kopieer het Bitcoin-adres dat hier verschijnt. Log vervolgens in op Binance, selecteer je wallet en kies vervolgens voor “Spot wallet”. Kies vervolgens voor Bitcoin en kies daarna voor een “Opname”. Hier kun je je Bitcoin-adres van Bitvavo plakken. Geef vervolgens aan hoeveel Bitcoin je van je Binance-account wil opnemen en dien je aanvraag in. Vervolgens is het even wachten totdat de transactie is voltooid. Je Bitcoin staat nu op je Bitvavo-account in plaats van je Binance-account. Wil je deze transactie ook uit laten betalen op je bankrekening? Kies dan bij Bitvavo voor “Tegoed opnemen”.

Zo zie je maar dat beide platformen elkaar ook kunnen versterken. Heb je dus nog geen duidelijke voorkeur, dan is het zeker niet erg om beide platformen uit te proberen. Ben je nog een beginnende handelaar? Dan raden we je toch echt Bitvavo aan: dit Nederlandse crypto platform schittert in zijn eenvoud, wat het enorm geschikt maakt voor mensen die graag alles over crypto willen leren, en aan de basis staan van hun crypto avontuur. Heb je al meer ervaring, dan kun je ook de Binance exchange proberen. En uiteraard zijn beide platformen ook heel goed naast elkaar te gebruiken. Omdat er geen abonnementskosten zijn voor beide platformen, is dat een laagdrempelige keuze. Maar wat je keuze ook wordt: veel plezier met handelen in crypto, via welk platform dan ook!

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Bedrijven en samenleving

Alles Wat U Moet Weten Over Houtkachels in Arnhem

Wonen in de prachtige stad Arnhem en overweegt u de aanschaf van een houtkachel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een houtkachel kan de sfeer en warmte in uw huis aanzienlijk verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat u deze gezellige warmtebron

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te