5 tips om de lekkerste vijgen aan je vijgenboom te krijgen

Vijgen zijn een heerlijke fruitsoort, die bekend staat om zijn zoete smaak en zachte textuur. De lekkerste vijgen komen natuurlijk van je eigen vijgenboom. Om de lekkerste vijgen te krijgen, zijn er een aantal belangrijke tips waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je graag welke tips dit zijn!

 

1 – De juiste vijgenboom en de juiste groeiomstandigheden

De Ficus carcia ‘Brown Turkey’ is een populairste vijgenboomsoort in Nederland. Deze boom heeft een regelmatige oogst en de vruchten zijn van erg goede kwaliteit. 

Vijgenbomen gedijen het beste in warme en zonnige omgevingen. Zorg ervoor dat de boom direct zonlicht krijgt en plaats de boom op een plek beschut tegen harde wind. Zo voorkom je beschadigingen van de takken en bladeren.

 

2 – De juiste voeding

 Vijgenbomen hebben voedingsstoffen nodig om gezond te groeien en smakelijke vijgen te produceren. Het fijnst vinden ze koemest. Hiermee houd je de grond voedzaam en bevorder je optimale groei. Doe dit alleen tijdens het groeiseizoen. In de late zomer wil je de groei liever vertragen en de vijgen laten rijpen.

 

3 – Regelmatig bewateren

Vijgenbomen hebben regelmatig water nodig. Vooral tijdens droge periodes, of wanneer de boom in de volle zon staat. Houd de grond altijd vochtig en nat, bij voorkeur met een PH tussen de 5.5 en 6.5. Overmatig water kan leiden tot wortelrot, terwijl te weinig water kan leiden tot uitdroging.

 

4 – De correcte manier van snoeien

Snoeien is belangrijk om de vijgenboom gezond en productief te houden. Je snoeit de boom in de late winter of in het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei takken die naar beneden hangen. Je voorkomt dan dat ze grond raken en rot veroorzaken. 

 

5 – Beschermen en bewaren van de vijgen

Wist je dat vogels dol zijn op vijgen? Om de vijgen hiertegen te beschermen, kun je eventueel een net over de boom gooien. Daarnaast raden we aan om de boom regelmatig te controleren op ziekten als bladluis en schimmels. 

Zodra de vijgen volledig rijp zijn, voelen ze zacht aan en hebben ze een rijke kleur. Je kunt ze dan van de boom plukken. Bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte container om uitdroging te voorkomen. Je kunt ze ook invriezen om ze langer te bewaren.

 

Jouw eigen vijgen kweken? Met deze tips, en met een mooie vijgenboom van My Palmshop, gaat dat zeker lukken!

 

https://mypalmshop.nl
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Marketing en reclame

Propositie maken: Een belangrijke stap voor elk organisatie

Een propositie is een kernboodschap die duidelijk maakt waarom een klant voor jouw product of dienst zou moeten kiezen. Het is de basis van je marketingstrategie en helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie. Voor een organisatie is het belangrijk om een sterke en heldere propositie te hebben,

Bedrijven en samenleving

Alles Wat U Moet Weten Over Houtkachels in Arnhem

Wonen in de prachtige stad Arnhem en overweegt u de aanschaf van een houtkachel? Dan bent u hier aan het juiste adres! Een houtkachel kan de sfeer en warmte in uw huis aanzienlijk verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat u deze gezellige warmtebron

Voedsel en aanverwante producten

Lunch op werk

Een gezond bedrijfsrestaurant is niet alleen een plek waar werknemers hun lunch kunnen nuttigen; het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur dat bijdraagt aan de algehele gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel. Bij Loof Catering begrijpen we dit als geen ander en streven we ernaar om bedrijven te