Zo zorg je voor een makkelijke personeelsplanning

Wil jij jouw personeelsplanning vereenvoudigen? Bij bedrijven en organisaties zijn vaak diverse soorten personeel werkzaam. Zo heb je niet alleen te maken met mensen met een vast contract, maar wellicht ook flexwerkers. Als je een personeelsplanning maakt, wil je uiteraard rekening houden met de beschikbaarheid van de diverse soorten medewerkers. En dat kan soms best een uitdaging zijn. In dit artikel voorzien wij je van tips om jouw personeelsplanning te vereenvoudigen. Zo weet je zeker dat je straks een personeelsplanning hebt die staat als een huis. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag met onze tips.

Ga na wat de wensen en behoeftes van je personeel zijn

Wil je een effectieve personeelsplanning maken, dan is het van belang dat je de juiste mensen op de juist plek en op de juiste tijd inroostert. Misschien heb je veel personeel met kinderen, mensen die meerdere banen hebben, flexwerkers of andere werknemers. Het is zeker aan te raden om na te gaan wat de wensen en behoeftes van je personeel zijn als zij bijvoorbeeld als flexwerker bij je werken. Laat deze medewerkers zelf hun beschikbaarheid doorgeven en probeer hier ook rekening mee te houden tijdens het maken van de personeelsplanning. Ga na op welke dagen zij absoluut niet kunnen. Door in te spelen op de behoeftes van je werknemers, kun je roosterwijzigingen voorkomen. Zijn mensen ingeroosterd voor diensten die bij hen passen, zullen zij tevens een stuk productiever zijn. En dat komt jouw bedrijf of organisatie weer ten goede. Houd ook rekening met de vaste werknemers en dat zij hun aantal gecontracteerde uren behalen.

Let op je piek- en daluren in je personeelsplanning

Het is zeker aan te raden om ook op je piek- en daluren te letten. Zoek goed uit welke uren, dagen en maanden juist druk zijn voor jouw bedrijf of organisatie en wanneer het juist rustiger is. Krijg inzicht in het verloop tussen de seizoenen door, de lunchuren en de piekuren. Door personeelsplanner software te gebruiken, kun je deze punten goed inzichtelijk voor jezelf maken en deze met elkaar vergelijken.

Een slim urenregistratie tool kan je hierbij helpen.

Communiceer goed over je planning

Het is ook erg belangrijk om goed over je personeelsplanning te communiceren. Wanneer je personeel weet hoe je je planning maakt, zullen zij hier meer begrip over hebben. Vertel bijvoorbeeld duidelijk wanneer je op een specifiek moment of in een specifiek periode meer personeel nodig hebt. Vertel ook waarom sommige mensen meer ingeroosterd zijn. Vertel duidelijk hoe de planning werkt en waarom er wel of geen toestemming is om bepaalde diensten te ruilen. Als medewerkers actief bij de planning betrokken worden, zullen ze een stuk productiever zijn. De merken dan dat jij als werkgever hun inspanningen waardeert, wat een positieve invloed heeft op de algehele sfeer binnen het bedrijf of de organisatie.

Zorg voor een eenvoudige manier om wijzigingen door te geven

Zorg er ook voor dat het gemakkelijk is om wijzigingen door te geven via de personeelsplanning. Laat het personeel dus kunnen aangeven dat zij een bepaalde dienst niet kunnen. Wanneer je met hen meedenkt, zal een eventuele roosterwijziging een stuk soepeler verlopen.

Zorg ervoor dat het rooster zo toegankelijk mogelijk is

Misschien heb je je rooster nu wel op papier ergens hangen, zoals bijvoorbeeld in de personeelsruimte en krijg je continu vragen van medewerkers wanneer zij moeten werken. Of misschien komt het zelfs voor dat personeel niet gezien heeft dat ze op het rooster staan en dus niet komt. Door ervoor te zorgen dat je rooster zo toegankelijk mogelijk is, zorg je ervoor dat iedereen het te zien krijgt. En dat doe je dus door je personeelsplanning online beschikbaar te maken. Het is enorm van belang dat je medewerkers wanneer en waar ze willen het rooster kunnen inzien via hun mobiel of computer.

Maak gebruik van de planning software van primion

Meteen met je personeelsplanning aan de slag? Met prime Plan, de planning-software van primion, kun je in een mum van tijd een goede personeelsplanning opzetten. Met ons systeem plan je het werkrooster van jouw medewerkers eenvoudig in. Sterker nog, een planning voor je personeel maken was nog nooit zo eenvoudig met de software van primion. Echter gaat het niet alleen om het plannen van personeel. Je kunt met primion ook invullen welke taken er te dienen worden uitgevoerd. Wij leveren zowel software als een slimme app die zowel je to-do-list als personeelsplanning met elkaar kan verbinden. Dit levert je een strategische planning voor je personeel op. Onze manier van personeelsadministratie is uniek en meer dan een personeelsplan alleen. Primion kan je geheel ontzorgen en je werk uit handen nemen, waardoor jij je als bedrijfseigenaar geen zorgen meer hoeft te maken over je werkrooster en de continuïteit op de werkvloer. Kies ook voor de personeelsplanning software van primion en vraag meteen een demo aan!

https://www.primion.nl/
Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Financiële diensten

Bouw aan je Vermogen: Essentiële Strategieën voor Obligatiebeleggen

Obligaties vormen een fundament van menig beleggingsportefeuille, maar het begrijpen van de dynamiek van obligatiebeleggen kan voor beginnende beleggers en financiële planners een uitdaging zijn. In deze post doorgronden we de basisprincipes van obligaties – wat ze zijn, hoe ze werken, en hoe je ze kunt gebruiken om je vermogen

Bedrijven en samenleving

De ultieme begrippenlijst voor jouw perfecte buitenfeest

Het plannen van een buitenfeest kan overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met alle termen en opties die voorhanden zijn. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een gezellige bijeenkomst organiseert, het is essentieel om de juiste keuzes te maken. Hier is een handige begrippenlijst die je

Werkgelegenheid

De ontwikkeling van de advocatuur door de eeuwen heen

De rol van de advocaat heeft zich aanzienlijk ontwikkeld vanaf de klassieke oudheid tot het huidige digitale tijdperk. Deze evolutie weerspiegelt niet alleen veranderende juridische landschappen maar ook maatschappelijke veranderingen die invloed hebben op de functie en het belang van juridische professionals. Door de eeuwen heen is de advocatuur getransformeerd