Verkoop uw overtollige computers aan een IT professional!

Eigen zaak

Een eigen zaak hebben is natuurlijk geweldig. Je eigen baas zijn geeft een bepaalde vrijheid in je doen en laten. U als directeur bepaald wat er gebeurd. Maar u bepaald ook wat er wordt aangeschaft.

Gereedschap

Heeft u een bouwbedrijf, dan is er veel gereedschap nodig om het werk uit te voeren. Denk aan hamers, beitels, zaagmachines en boormachines.

Maar ook als u een bedrijf heeft met een kantoor waarop een aantal mensen werkzaam zijn heeft u gereedschap nodig. Dan gaat het om gereedschap in de vorm van computers, laptops, tablets en printers. Ook met dit gereedschap wordt geld verdiend.

Het is daarom zaak dat u goede apparatuur op dat gebied hebt staan. Zorg dat deze apparatuur niet verouderd is en de capaciteit heeft om te draaien met de nieuwste besturingssystemen en software. Daarnaast is voldoende opslagcapaciteit van groot belang. Door hiervoor te zorgen kunnen uw werknemers vlotter en plezieriger werken met deze apparaten en dit komt uiteindelijk hun output weer ten goede.

Oude apparatuur

Net zoals bijvoorbeeld een zaagtafel voor een bouwbedrijf zijn ook de computers en dergelijke na een aantal jaren afgeschreven. Ze zijn dan op en voldoen niet meer aan de eisen van dat moment. Met andere woorden, ze moeten vervangen worden. Maar waar ga je naar toe met de oude apparatuur? Inruilen tegen nieuwe apparaten is vaak niet mogelijk. Bijkomend probleem is dat er allemaal informatie op de computers en laptops staat die eigenlijk voor niemands ogen bestemd is.

Oude apparatuur op laten kopen

Er zijn professionele partijen die bij bedrijven bovenstaande apparatuur opkopen. Als u daarvoor kiest dan heeft u een aantal voordelen. Wat deze voordelen zijn zetten we hieronder kort voor u op een rijtje. 

Alle informatie wordt vakkundig verwijderd

Zoals hierboven al genoemd staat er op de computers en laptops vaak allerlei informatie die u liever niet op straat wilt hebben. Dit kan financiële informatie van uw eigen bedrijf zijn. Maar het kan ook gaan om allerlei informatie van klanten waar natuurlijk ook niemand iets mee te maken heeft. Als u de computers los verkoopt kan de informatie in verkeerde handen vallen. Ook als u de apparaten gewoonweg weggooit kan dit gebeuren. Door ze op te laten kopen door een specialistisch bedrijf bent u ervan verzekerd dat de apparaten helemaal leeg worden gemaakt en er geen informatie achter blijft.

Goed voor het milieu

Door de apparatuur te laten opkopen doet u ook iets goeds voor het milieu. De partij die opkoopt haalt alle informatie er af. Vervolgens kijken ze of ze de apparatuur dusdanig kunnen refurbishen dat de apparaten een tweede leven krijgen. Zodoende komen ze dus niet in de afvalketen terecht maar krijgen ze een nieuw doel.

Bedrijven

Het levert wat op

Als u de computers die afgeschreven zijn weggooit krijgt u er natuurlijk niets voor. Als u ze aan een speciale opkoper verkoopt levert het ook nog wat op. Zo ziet u nog wat terug van het aankoopbedrag van weleer. De opbrengst van deze afgeschreven apparatuur kunt u eventueel weer gebruiken voor de aanschaf van nieuwe apparaten. Het nadeel is dat u niet één computer per keer kan verkopen. Computers verkopen aan IT professionals moet met minimale aantallen. Zo zult over het algemeen 10 of meer apparaten moeten hebben die u wilt verkopen. 

Ruimte

Het laten opkopen van apparatuur kan ook ruimte schelen. Misschien heeft u al wel een aantal computers in een hoekje staan die niet meer gebruikt worden maar waarvan u niet weet wat ermee te doen.

Door wie laat u de computers opkopen?

Bent u om en zit u met een oude apparatuur die u weg wilt doen. Dan is de volgende vraag natuurlijk waar u terecht kan. Een mooie tip en een goed voorbeeld is CTC. Dit is een bedrijf die gespecialiseerd is in het computers opkopen en data verwijderen. Neem een kijkje op https://ctc-itsolutions.nl/

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Categories

Een interessante blog

die je niet mag missen.

Financiële diensten

Bouw aan je Vermogen: Essentiële Strategieën voor Obligatiebeleggen

Obligaties vormen een fundament van menig beleggingsportefeuille, maar het begrijpen van de dynamiek van obligatiebeleggen kan voor beginnende beleggers en financiële planners een uitdaging zijn. In deze post doorgronden we de basisprincipes van obligaties – wat ze zijn, hoe ze werken, en hoe je ze kunt gebruiken om je vermogen

Bedrijven en samenleving

De ultieme begrippenlijst voor jouw perfecte buitenfeest

Het plannen van een buitenfeest kan overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met alle termen en opties die voorhanden zijn. Of je nu een verjaardag, bruiloft of gewoon een gezellige bijeenkomst organiseert, het is essentieel om de juiste keuzes te maken. Hier is een handige begrippenlijst die je

Werkgelegenheid

De ontwikkeling van de advocatuur door de eeuwen heen

De rol van de advocaat heeft zich aanzienlijk ontwikkeld vanaf de klassieke oudheid tot het huidige digitale tijdperk. Deze evolutie weerspiegelt niet alleen veranderende juridische landschappen maar ook maatschappelijke veranderingen die invloed hebben op de functie en het belang van juridische professionals. Door de eeuwen heen is de advocatuur getransformeerd