Nu Zaken Doen
Image default
Detailhandel

Waarom biologische zaden belangrijk zijn voor jou – De complete gids

Waarom biologische zaden belangrijk zijn voor jou – De complete gids

 

Als bewuste consument en huisvrouw bent u zich bewust van de schadelijke effecten van chemische bestrijdingsmiddelen op zowel mens als milieu. Het is dus veilig om aan te nemen dat u geen groenten en fruit wilt eten die met chemicaliën zijn gekweekt. Er zijn tegenwoordig echter verschillende soorten zaden op de markt. Sommige zaden hebben het label “biologisch”, andere niet. Laten we eens kijken naar wat biologische zaden onderscheidt van andere soorten zaden, hun belang in uw dieet en hun voordelen voor uw gezondheid.

 

Wat zijn biologische zaden?

Biologische zaden zijn zaden die zijn geteeld met natuurlijke en duurzame methoden, zoals het gebruik van natuurlijke meststoffen en het vermijden van het gebruik van synthetische pesticiden en meststoffen. Vaak vind je deze bij een goed Garden Center, ofwel op zijn Frans een Jardinnerie. Biologische zaden mogen geen synthetische chemicaliën en pesticiden bevatten, aangezien die niet worden gebruikt bij de productie ervan. Het belangrijkste verschil tussen biologische en anorganische zaden is dat biologische zaden worden geproduceerd zonder gebruik te maken van pesticiden en synthetische meststoffen, terwijl anorganische zaden bij hun teelt worden behandeld met chemische pesticiden en meststoffen.

 

Waarom zijn biologische zaden belangrijk?

Biologische voedingsmiddelen smaken niet alleen beter, maar leveren ook meer voedingsvoordelen op. Ze worden ook geteeld op een duurzame en verantwoorde manier die het milieu spaart van chemicaliën. Het eten van biologische voeding biedt je een scala aan gezondheidsvoordelen en helpt je om langer, gezonder en duurzamer te leven. Biologische producten zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen, mineralen en vezels. Het helpt je niet alleen om een goed dieet te krijgen, het kan ook een betaalbare manier zijn om ervoor te zorgen dat je gezin de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Biologisch voedsel smaakt beter en bevat meer vitaminen en mineralen dan conventioneel geteeld voedsel.

 

De gezondheidsvoordelen van biologisch eten

Het eten van biologisch voedsel brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Ze zijn rijker aan voedingsstoffen en hebben een lager gehalte aan pesticiden en andere schadelijke elementen. Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van het eten van biologisch voedsel: – Beter voor je huid en haar – Het eten van een biologische voeding die rijk is aan antioxidanten kan je huid en haar helpen er beter uit te zien. Ze zijn ook rijk aan vitamine E, die nuttig is voor de huid en het haar. – Beter voor het milieu – Bij biologische landbouw worden geen synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu en levende wezens. – Beter voor je gezondheid – Het eten van biologische voeding kan helpen om je risico op allergieën en andere symptomen te verminderen, je cholesterolgehalte te verlagen en je risico op bepaalde soorten kanker te verkleinen.

 

Hoe vind en koop je alleen biologische zaden?

Bij het winkelen voor zaden, wilt u biologische zaden kiezen boven conventionele zaden. Biologische zaden worden niet behandeld met synthetische pesticiden en kunstmest. Ze zijn beter voor u en voor het milieu. Het kan echter zijn dat conventionele zaden beter verkrijgbaar zijn dan biologische zaden. Om alleen biologische zaden te kopen, kunt u het volgende doen: – Ga naar biologische winkels – Je kunt naar winkels gaan die biologisch voedsel verkopen. Je kunt ook online bestellen of zoeken naar winkels die biologische zaden verkopen. De zaden die je in biologische winkels vindt, zijn waarschijnlijk goedkoper dan in conventionele of gewone winkels. – Controleer of de winkel gecertificeerde biologische zaden verkoopt – Je kunt de zaden inspecteren om te zien of ze gecertificeerd biologisch zijn. Je kunt er ook naar vragen in de winkel. – Koop zaden in bulk – Dit is goedkoper en handiger. Je kunt het overschot op een droge en koele plaats bewaren voor later gebruik.

 

http://www.gardencenterwemmel.be