Nu Zaken Doen
Image default
Bedrijven en samenleving

Top 3 tips voor was veiligheid in de voedingsindustrie

 

Het volgen van de juiste gezondheids-, veiligheids- en hygiënerichtlijnen is een vereiste in een groot aantal sectoren, maar misschien niet meer dan in de voedingsindustrie.

Dit geldt vooral in het tijdperk van de pandemie. Dankzij de strenge hygiënemaatregelen die zowel in de keuken als in de ruimtes waar klanten met elkaar in contact komen vereist zijn om de verspreiding van virussen te voorkomen, is het correct wassen van duurzame bedrijfskleding in de voedingsindustrie en weten wanneer deze vervangen moet worden, belangrijker dan ooit.

Onze handige tips hieronder laten je zien hoe je de juiste wastemperaturen instelt, hoe je de kleding op de juiste manier verzorgt en hoe je enkele algemene onderhoudstips uitlegt.

Zorg voor je bedrijfskleding

Naast het verwijderen van bacteriën en ziekteverwekkers in wascycli met hoge temperaturen nadat de kleding dagelijks is gebruikt, wil je er ook voor zorgen dat het personeel de algemene verzorgingsinstructies zorgvuldig opvolgt om de kans op beschadiging en besmetting te verkleinen.

De kwaliteit en hygiëne van de kleding kan worden gehandhaafd door:

  • Alleen de werkkleding direct voor de dienst aan te trekken,

  • Ervoor te zorgen dat de kleding niet buiten de voedselbereiding ruimten of ,wachtruimten wordt gedragen,

  • Schorten wisselen na het werken met rauw voedsel,

  • Kleding na het wassen in schone karren of bakken te vervoeren,

  • Aparte containers hebben voor vuile en schone was,

  • Lockers en rekken voor kleding vrij van vuil houden,

  • Wegwerphandschoenen dragen bij het sorteren om kruisbesmetting te voorkomen.

Volg de wasinstructies van de fabrikant 

Niet alle werkkleding is hetzelfde. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je de juiste stappen neemt bij de verzorging ervan (bedrijfskleding wassen). Vaker wel dan niet wordt dit aangegeven op het kleine etiket aan de achterkant van de kleding. Er zijn bijvoorbeeld kledingstukken die met de hand moeten worden gewassen in plaats van in de machine. Als je niet de juiste wasmethode volgt, is de kans groot dat de stof krimpt of loslaat.

Gebruik het juiste wasmiddel 

Het is belangrijk een mild wasmiddel te gebruiken en ervoor te zorgen dat het niet agressief is voor de stof. Er zijn wasmiddelen die verkleuring kunnen veroorzaken en die de kwaliteit van de stof van werkkleding kunnen aantasten. Sommige wasmiddelen kunnen ook sop veroorzaken. Er zijn sommige ingrediënten die gemaakt zijn met giftige chemicaliën, die niet alleen kleding kunnen beschadigen, maar ook schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Je moet uit de buurt blijven van wasmiddelen die peroxide bleekmiddel bevatten. Als bedrijf kun je het beste contact opnemen met Elis.