Nu Zaken Doen
Image default
Milieu

8 tips om een duurzame kunstkerstboom te kopen

Kunstbomen hebben een heleboel voor- en een paar nadelen. Ze zijn goedkoper, ze zien er geweldig uit vanaf het moment dat je ze uitpakt en ze blijven staan – geen zwaar tillen of risico op vallende takken. Maar kunstbomen hebben niet die frisse boomgeur en ze gaan niet zo lang mee als een echte. Lees verder voor meer informatie over de voor- en nadelen van kunstkerstbomen kopen en hoe u een duurzaam model kunt vinden dat nog jaren meegaat.

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een duurzame kunstboom?

Wanneer u op zoek bent naar een duurzame kunstboom, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. – Realistische ontwerpen – Hoewel u misschien houdt van het uiterlijk van een veelkleurige boom, als u een realistisch uitziende boom wilt, bent u beter af met een model dat meer traditionele ornamenten heeft. – Het gewicht – Een volwaardige kunstboom kan wel 22 pond wegen, maar veel bomen zijn veel lichter. Als u een echte boom of een lichtgewicht kunstboom op een balkon op de tweede verdieping wilt zetten, kunt u beter een lichter model kiezen. – De breedte van de takken van de boom – Als u een volle boom in een kleine ruimte wilt zetten, kunt u beter kiezen voor een boom met minder, bredere takken. Een boom met slanke takken die te dicht op elkaar staan, zal er kariger uitzien, zelfs als hij volledig is versierd. – Het materiaal – De meeste kunstbomen van goede kwaliteit zijn gemaakt van een soort plastic. Maar er zijn er ook die van wol zijn gemaakt en zelfs kunstbomen die oplichten.

 

Duurzame merken

Er zijn tegenwoordig veel duurzame merken, maar een paar springen eruit: – Best Choice Products – Hun kerstbomen variëren van 6 ft tot 10 ft hoog en zijn er in drie verschillende soorten: voorverlicht, flocked en full color. Ze zijn gemaakt van PVC met een PE-kern en zijn gecertificeerd door ASTM International, wat betekent dat ze voldoen aan de ASTM-normen voor broeikasgassen, energieverbruik en waterverbruik. – Brastex – Hun selectie kerstbomen omvat traditionele bomen en een paar hedendaagse modellen met een Japanse twist. Brastex bomen zijn gemaakt van PE-materiaal en zijn door een onafhankelijk laboratorium getest om te voldoen aan de ASTM-normen voor broeikasgassen. – Clark & Mayfield – Een ander duurzaam merk dat een breed assortiment kerstbomen verkoopt in verschillende vormen, maten en kleuren. Hun bomen zijn gemaakt van PE-materiaal en zijn 100% recycleerbaar.

 

Tips om uw boom langer mooi te houden

– Geef hem wat water – Als u een echte boom of een kunstboom met echt uitziende takken gebruikt, wilt u voorkomen dat deze uitdrogen. Elke week een paar scheutjes water in de voet van de boom houden uw boom langer fris. – Controleer de aansluitingen – Als u een kunstboom met verlichte takken hebt, moet u controleren of de aansluitingen goed vastzitten en nergens aan blijven haken. – Maak de basis af en toe schoon – Afhankelijk van waar u uw kunstboom neerzet, zal deze waarschijnlijk wat stof en vuil verzamelen. Maak de basis schoon met water en een zachte borstel om te voorkomen dat er insecten en schimmel in groeien.

 

Inpaktips om uw kunstkerstboom fris te laten ruiken

Als u reist met uw kunstboom, moet u hem verpakken in een stevige doos. Om de boom fris te houden en lekker te laten ruiken, kunt u een paar wattenbolletjes met een paar druppels essentiële olie op de bodem van de doos leggen. U kunt de doos ook omwikkelen met een paar vellen krantenpapier, zodat de boom niet tegen de zijkanten van de doos schuurt. Als u uw boom in de garage of op zolder bewaart, moet u hem uit de buurt van warmtebronnen houden en zorgen voor voldoende luchtcirculatie.

 

Een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een kunstboom.

– Denk na over waar u de boom wilt zetten – Als u een hoge boom in een kleine ruimte wilt zetten, zult u een model met weinig, brede takken willen zoeken. Als u een traditioneel ogende boom in een grote ruimte wilt zetten, zult u iets willen dat wat slanker is. – Overweeg hoeveel de boom zal wegen – Als u van plan bent de boom op een hoge plank of op een balkon op de tweede verdieping te zetten, zorg er dan voor dat hij niet te veel weegt. – Kijk naar de kleur van de boom – Echte bomen zijn het hele jaar door groen, maar een kunstboom wordt bruin naarmate het plastic ouder wordt. Als u een consistente kleur wilt, kunt u beter een model kiezen met een andere kleur dan groen.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn al heel lang een ding, en ze hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst werden geïntroduceerd. De huidige modellen zijn realistischer dan ooit en komen in een breed scala van kleuren, vormen en maten. En met prijzen vanaf ongeveer $20 of minder kunt u gemakkelijk een model vinden dat binnen uw budget past. Kunstbomen hebben veel voordelen en een paar nadelen. Ze zijn goedkoper, ze zien er geweldig uit vanaf het moment dat je ze uitpakt en ze blijven staan – geen zwaar tilwerk of risico op vallende takken. Maar kunstbomen hebben niet die frisse boomgeur en ze gaan niet zo lang mee als een echte.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes