Iedereen betaalt inkomstenbelasting. Als je in Nederland geld verdient moet je hierover belasting betalen. Met alleen belasting betalen is de Belastingdienst nog niet tevreden. Want het is ook belangrijk dat je je vermogen opgeeft, naast de inkomsten die je hebt van je loon. Wanneer je genoeg vermogen moet je daar ook belasting over betalen. Dit wordt vermogensbelasting genoemd of met andere woorden vermogensrendementsheffing.
Hoe doe je aangifte voor vermogensbelasting? Vermogensbelasting wordt via de inkomstenbelasting geïnd. Bij de aangifte van je inkomstenbelasting moet je de belastingdienst inlichten over jouw vermogen en schulden. De fiscus beslist uiteindelijk of jij vermogensbelasting moet gaan betalen. Daarbij bepalen zij ook hoeveel je moet gaan betalen. Wanneer je een fiscaal adviseur hebt dan is het goed om te vragen hoe de heffing precies in zijn werk gaat.
Veranderingen in 2023 Op prinsjesdag zijn de veranderingen voor het volgende jaar 2023 bekend gemaakt. Vanaf 1 januari valt het contant geld onder de spaartegoeden. Dit houdt in dat je in vergelijking met 2022 minder belasting betaald.
Wat telt mee voor de vermogensbelasting De waarde van al jouw bezittingen die je hebt op 1 januari. Het kan zijn dat je eventueel daarbij de waarde van de bezittingen van jouw fiscale partner en/of minderjarige kinderen bij op moet tellen. De schulden die jij hebt minus de drempel brengt jouw hierop in mindering.
Is het mogelijk om vermogensrendementsheffing te ontwijken? Er zijn verschillende legale manieren om zo min mogelijk vermogensbelasting te betalen. Je kan kiezen voor het groen beleggen, hierop krijg je extra belastingkorting en het daarnaast ook nog iets goed voor het milieu.
|
https://www.scildon.nl/vermogensopbouw/wat-is-vermogensrendementsheffing/ |
Hypotheekadvies Alphen aan den Rijn: volg het juiste pad voor jouw onderneming
Als Alphense ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe manieren om je bedrijf te