Nu Zaken Doen
Image default
Detailhandel

Amsterdam Spotlight: De beste stad ter wereld voor bloemenliefhebbers

Amsterdam Spotlight: De beste stad ter wereld voor bloemenliefhebbers

Bloemenliefhebbers opgelet! Amsterdam is de beste stad ter wereld voor bloemenliefhebbers. Van de eerste narcis die in februari verschijnt tot de laatste chrysant die in november ontluikt, de Amsterdamse tuinen staan het hele jaar door vol met spectaculaire en geurige bloesems. Er zijn zelfs zoveel bloemen in Amsterdam dat je er een rondleiding kunt krijgen! De stad heeft meer dan 100 verschillende openbare tuinen, variërend van kleine verborgen plekjes met slechts een paar struiken, tot uitgestrekte parken met vijvers en beekjes en je kunt zelfs bloemen bezorgen in Amsterdam! Maar waarom is Amsterdam eigenlijk zo’n uitstekende bestemming voor bloemenliefhebbers? Laten we daar eens achter komen!

 

De beste tijd om van bloemen te genieten in Amsterdam

De beste tijd om van de bloemen in Amsterdam te genieten is in de lente, wanneer een zee van narcissen te zien is. De 17e-eeuwse planters van de stad, die hier de eerste bloemen kweekten, plantten narcissen speciaal omdat ze vroeg bloeien. Dit betekent dat ze tot de eerste bloemen van de lente behoren, en de eerste zijn die in de vele tuinen van de stad verschijnen. De grachten, parken en tuinen van Amsterdam worden getransformeerd door deze zee van geel, met bloemen die in alle schakeringen van de kleur verschijnen. Het beroemdste park van de stad, het Vondelpark, is rond deze tijd van het jaar bijzonder mooi met duizenden narcissen die het gras bedekken. De tulpenvelden rond Amsterdam zijn een ander hoogtepunt van de lente. De velden strekken zich uit over onder meer de stad Haarlem, op ongeveer 40 minuten van Amsterdam, en in de buurt van de steden Haarlem en Aalsmeer. De beste tijd om de velden te zien is meestal van half maart tot begin mei.

 

Bloemenfeest in de lente.

Er is geen betere manier om de eerste bloesems van het seizoen te vieren dan met een “bloemencorso” of bloemencorso. Er zijn twee soorten bloemencorso’s in Amsterdam: een volksbloemencorso op de eerste zondag in mei, en een speciaal bloemencorso op de laatste zaterdag in mei. Mocht je het niet redden om er bij één van de twee bij te zijn, dan kun je altijd nog een boeket bestellen. Net zo makkelijk, net zo mooi, alleen dan online. Het eerste wordt georganiseerd door de algemene bloemen- en tuinclub van Amsterdam en is een bloemencorso van boten langs de Amsterdamse grachten. Het tweede, veel spectaculairder, wordt georganiseerd door de bloemenvereniging van het Vondelpark en is een indrukwekkende optocht van versierde praalwagens en met bloemen versierde wandelaars door het park.

 

Welke tuinen zijn een bezoek waard?

Als je kijkt naar het aantal tuinen in Amsterdam, is het verbazingwekkend dat er zo veel zijn die de moeite waard zijn om te bezoeken! De beste manier om van de Amsterdamse tuinen te genieten is door er gewoon in rond te dwalen. Als je op zoek bent naar een specifieke bloem, neem dan zeker je veldgids mee! Een van de bekendste tuinen in Amsterdam is het Begijnhof, een prachtige omsloten binnentuin tussen het centrum en de Wallen. Dit is een geweldige plek om te ontspannen en de vele bloemen te bewonderen die het gebied sieren, waaronder de kenmerkende tulpen van het Begijnhof. Een andere mooie tuin is de Bloemstukjeskwekerij, op twee minuten lopen van het stadscentrum. Dit is een geweldige plek om een breed scala aan bloemen te zien, zoals orchideeën, eucalyptus, en andere tropische planten. De Kattenkabinj is ook een bezoek waard. Deze unieke tuin ligt aan de rand van het kanaal en herbergt een grote verscheidenheid aan kleurrijke planten. De Kattenkabinj is een geweldige fotoplek voor de liefhebbers van Instagram, en de klimzone is perfect voor kinderen om wat energie kwijt te raken!

 

http://www.pluknbloom.nl